Ģirts, Ģederts

Rīgas Bērnu festivāls 2010

Šī gada 3.jūlijā, no plkst. 11:00, Vērmanes dārzā uz Tele2 skatuves notiks koncerti bērniem, kur uzstāsies Latvijā pazīstamās bērnu popgrupas: „Dzeguzīte", mazie mūziķi no Rīgas muzikāla bērnu teātra „Rībēja Mute" „Knīpas un Knauķi", konkursa „Jaunās zvaigznes" laureāti, „Jelgavas jauniešu big band", „Drums Clinic" kā arī viesi no Lietuvas un citi mākslinieki.

Festivāls „Rīgas Ritmi" jau trešo gadu pēc kārtas rīko īpašu pasākumu pašiem mazākajiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Šogad vecāki ar savām atvasēm tiek aicināti Vērmanes dārzā, lai ne vien vērotu iemīļotus Latvijas bērnu ansambļus un atzītus festivāla „Rīgas Ritmi 2010" māksliniekus, bet arī paši priecātos un piedalītos koncertā, kā arī gūtu pozitīvas emocijas. Koncerti, kā katru gadu, ir bez maksas. Tā kā šogad ir Rīgas Ritmi festivāla 10 gadu jubilejas gads, tad mazajiem klausītājiem piedāvāsim plašāku koncertprogrammu un jaunus pārsteigumus. Uz skatuves kāps Latvijas un Lietuvas jaunie mākslinieki, kas priecēs savus vienaudžus, viņu vecākus un citus koncerta viesus ar skanīgām dziesmām un enerģiskām dejām.

Festivāla laikā mazajiem klausītājiem būs iespēja kļūt par māksliniekiem - spēlēt uz bērnu bungu komplekta, zīmēt, dejot, dziedāt un priecāties kopā ar visiem un fotografēties kā īstiem džeza mūziķiem. Apmeklētāji tiks aicināti piedalīties konkursos un laimēt balvas, kā arī saņemt aktuālāko informāciju par festivālu, koncertiem ko sniedz „Rīgas Ritmi 2010".

Ideja par Rīgas Bērnu festivālu organizatoriem radās, vērojot jaunos māksliniekus festivāla "Rīgas Ritmi" meistarklasēs un konkursa "Sony Jazz Stage" skatītāju rindās. Bērni ar degsmi vēroja māksliniekus muzicējam, tādēļ festivāla rīkotāji lēma dot iespēju baudīt labu mūziku arī pašiem mazākajiem talantiem, veltot viņiem īpašu pasākumu programmu.

Koncerta programma, kas patiks gan bērniem, gan vecākiem!

Uzstāsies: „Mazie Dzeguzēni", „Dzeguzīte", „Knīpas un Knauķi" konkursa „Jaunās zvaigznes" laureāti, „Jelgavas jauniešu big band" R. Ašmaņa vadībā, „Drums Clinic".

Kopā dziedāsim, zīmēsim, dejosim, smiesimies un priecāsimies!

Jaunākie raksti