Vilnis, Raimonds, Laine

Jelgavas pilsētas svētkos notiks tradicionālais Open Air

Sestdien, 29. maijā Jelgavā, pilsētas svētku ietvaros uz pasta salas notiks jau par tradīciju kļuvušais ”Post Land Open Air”. Šis kļūs arī par pirmo šīs vasaras brīvdabas pasākumu Jelgavā. Pasākums norisināsies uz 3 skatuvēm un savu uzstāšanos apstiprinājušas 11 Latvijas pop-rok, kā arī klubu mūzikas zvaigznes.

Par Pilsētas svētku Open Air galvenajiem viesiem uz lielās skatuves kļūs grupas Gain Fast, Ta Ta Ta, Headline feat. Lee un viens no šodienas Latvijas deju kustības redzamākajiem personāžiem – Electricano. Viņa pirmais izrāviens starptautiskajā apritē notika 2006. gadā ar singlu ”Harmony of Soul”, kā rezultātā  tas tika izdots uz Desyn Masiello leibla „Alternative Route Recordings". Liels panākums bija Electricano – Harmony of Soul pirmā vietā vienā no pašiem respektablākajiem deju čārtiem Lielbritānijā – Balance Record Pool www.balancerecordpool.com „Harmony of Soul" vēlāk sasniedz pirmo vietu „Hottracks by Pete Tong" un tika izmantota kā fona dziesma SKY TV SPORTS 2006-2007 futbola sezonā.

Lielā rezonanse Baltijas mērogā pie Electricano atnāca 2007 gadā, kad viņš tika uzaicināts atklāt visu laiku lielāko pasākumā Baltijas vēsturē – pasaulslaveno Sensation White 2007 Rīgā! (www.sensation-white.lv). Speciāli Sensation White setam tika izveidots remiks uz Latvijas grupas No.1 Brainstorm jeb Prātā Vētras dziesmu „Online". Remiks kļuva par pilnvērtīgu 2007. gada hitu arī Latvijas radiostacijās. Šobrī Electricano var droši dēvēt par Latvijas produktīvāko producentu. Viņa diskogrāfija to netieši apliecina.  

House mūzikas telts būs Post Club rezidentu pārziņā. Šeit muzikālo klimatu noteiks DJ Nufreak un DJ John. E ar viesiem – DJ Bumblebeat, Alexey Lvoff, Gaver un Renix, bet par galveno house mūzikas telts viesi kļūs vēl viena Jelgavas cienījama klubu skatuves figūra - Uppfade. Šodien Uppfade ir kļuvis par vienu no populārākajām underground skatuves personām (nekad nelietojiet vārdu zvaigzne). Vēl 2005. gadā viņš kļuva par pirmo Latvijas producentu, kurš ne tikai pierādīja vietējiem, ka arī Latvijā var producēt kvalitatīvu elektronisko mūziku, bet arī izdot to izdevniecībās ar starptautisku reputāciju. Nupat 7. maijā klajā nācis Uppfade pirmais studijas albums ”Lost Signal”.

Uz HIP HOP & R’n’B skatuves plosīsies Jelgavas publikai labi zināmais DJ DZEE. ar viesiem.

Pagājušajā gadā Post Land Open - pilsētas svētku ietvaros uz pasta salas apmeklēja virs 2500 apmeklētāju. Galvenie viesi aizvadītajā gadā bija Dj Rise (Flyingmice, LV), Lietuvas zvaigznes Marius Ivanoff & Mindaugelis, kā arī Lielbritānijas deju mūzikas kulta figūra – Luis Paris.

Nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumā, pasākumam, kurš sāksies plkst. 18.00 un turpināsies līdz 5.00 rītā, apmeklētājiem tiks nodrošināta pajumte, ziņo pasākuma organizatori. Ieejas maksa pilsētas svētku Open Air pasākumā simboliska - 2Ls.

Organizē pasākumu: Post Club un aģentūra Kultūra.

Jaunākie raksti