Vilnis, Raimonds, Laine

Kādas saulesbrilles izvēlēties šovasar?

Stilīgas saulesbrilles ir vasaras ārējā tēla vizītkarte gan pludmales festivālā, gan uz ielas vai dārza svētkos… Tas ir gluži kā ar flip-flop iešļūcenēm - ne vasaras bez tām!

Apskatot dizaineru jaunākos veikumus saulesbriļļu modē, rodas pārliecība - šogad, jo radošāk un trakāk, jo labāk! Tādēļ, ja vēlaties atjaunot savu saulesbriļļu kolekciju, ir vērts iepazīties ar saulesbriļļu aktuālākajiem modeļiem. Kopumā jaunās tendences ir kā svaigs gaiss saulesbriļļu pasaulē, jo modē ir glamūrs un kaprīzes, kas sprēgā krāsainajos, formīgajos rāmīšos ar izsaucienu: ”Valkā mūs!”

Krāsaini rāmji un metāliski izliekumi
Ir skaidrs, ka Alexander Wang metāliskās kaķacu (izliektas) brilles, Prada “konfekšu krāsainie”  un caurspīdīgie  rāmji, kā arī Versace biezās rozā brilles droši varētu konkurēt pat ar dziedātājas Lady Gagas trakajiem saulesbriļļu iznācieniem!

Jaunums šogad ir arī briļļu lēcu dažādie tonējumi. Pēdējos gados tipisks tonējums bija tumšā, violeti brūnā vai iedeguma tonī, taču šogad, jaunās Roberto Cavalli un Celestina brilles ir kā labs piemērs jaunajai krāsaino lēcu tendencei - rozā, sārtām un oranžām lēcām. Cits jautājums, cik tādas brilles ir praktiskas, bet no otras puses - varbūt tās liks cilvēkiem uz dzīvi paskatīties rožaināk?! Tagad arī tādi zīmoli kā Chanel un Prada radījuši krietni atbrīvotākus briļļu modeļus, kas ir  daudz vairāk par melnām vai sudraboti klasiskām brillēm.

Šogad svarīgāk par formu, ir briļļu rāmju motīvi -  raiba apdruka, rombi, svītriņas un punktiņi.  Šis apstāklis ļauj ideāli sakomplektēt jaunās, modīgās un efektīgās saulesbrilles ar tāda paša motīva somu vai citiem aksesuāriem un apģērba elementiem!

No lauzītas formas līdz “velosipēdistu” brillēm
Aktuālas ir lielas saulesbrilles, ar asiem stūriem un kaķacu uzliekumu augšup. Modē atgriežas arī samērā šaurās “velosipēdistu” brilles, kas labi pielāgotas cilvēka galvas formai,  un veido tādu kā pusapli, bez robustām formām. Šīs brilles atgūst savu aktualitāti arī tādēļ, ka labi uzsver sejas ovālu un vizuāli slaidina seju.  Meklē tās Dolce&Gabbana, Ralph Lauren un Fendi zīmolu piedāvājumā. Bet, ja pēc visu tendenču apzināšanas gribas vairāk klasikas un izsmalcinātības, tad jāskatās Hugo Boss virzienā.

Katrā ziņā, 2010. gada saulesbriļļu kolekcijas iet ļoti tuvā kopsolī ar jaunajām, radoši drošajām apģērba tendencēm!

Jaunākie raksti