Mintauts, Alfs, Bernandeta

Meikaps - vasaras mode 2010

Vasara daudziem asociējas ar viegliem bronzas vai persiku toņiem sejas vizāžā, taču mode ik gadu ievieš savas korekcijas - svaigas un pārsteidzošas!

Kā ik gadu, siltajā sezonā daudzas sievietes akceptē moto: Mazāk meikapa, vairāk dabīguma un saules glāsta...  Taču, lai arī vasarā  ļaujam sejas ādai uzelpot, neapgrūtinot to ar "liekām" grima kārtām, kosmētikas maciņš tukšāks nepaliks, jo, rau, ir taču arī acis un lūpas!

Aktuāla dūmakaina romance vai košs teātris
Šosezon meikapa tendenču augšgalā ir uzskatāma acu akcentēšana. Šķidrais kontūrlaineris ir 2010. gada nepieciešamība, jo pašlaik modē ir "kaķacis" ar pagarinātu acu kontūru. Turklāt, der jebkura krāsa, ne tikai melnais - pamēģini, piemēram, šokolādes brūno, violeto, zilo vai pelēko...

Otrs atslēgas vārds - ēnas! Kopējais acu tēls šosezon ir teatrāli dūmakains, ko panāk ar  plakstiņu tonēšanu gaišiem, taču spīdīgi "ūdeņainiem" pasteļtoņiem: ceriņkrāsa, roze, persiks, koraļļi, balts, gaišzils, krēmkrāsa un plūmju tonis.

Sezonas īpašais knifs ir apvienot acu ēnas ar laineri (atšķirīgos toņos), ko parasti sievietes izvairās darīt, ja vien nav ieplānots ekscentrisks vakara pasākums.  

Aktuālas arī mākslīga efekta skropstas, un, kas interesanti - akcents tiek vērsts tieši uz apakšējās skropstu līnijas izcelšanu. Daži dizaineri modelēm apakšējās skropstas pat uzskatāmi piezīmējuši...

Cita aktualitāte - košas acu ēnas, kas patiks drosmīgākām sievietēm, atkarībā no dzīves situācijas. Taču, kopsummā - jaunajās tendencēs stipri jaievēro gaumes izjūta!

Lūpas - žirgti košas kā zemenes
Sarkanas lūpas vasarā? Jā, kā tikko nogatavojušās zemenes! It īpaši modīgi sarkanu lūpu krāsu lietot vai nu pie ļoti pieticīgi krāsotām acīm, vai tieši otrādi -  pie teatrāli  izceltām, vadoties pēc jaunākiem trendiem. Pirmais variants patiks sievietēm, kas nevēlas bagātīgi krāsot acis, tomēr seko līdzi grima aktualitātēm.  Lūpām derēs arī citi toņi - spilgti rozā un oranžais, galvenais, lai ir koši un svaigi. Savukārt, ja neesat spilgtu lūpu krāsu cienītāja, šosezon droši varat izvēlēties maigu koraļļu toņa lūpu krāsu un spīdumu.

Ceriņkrāsa, baltais un plūmju tonis

Tās ir top krāsas 2010. gada meikapā, kas vienlaikus vieš asociācijas no nevainīguma līdz seksapīlam... Arī divdomīgā (grima stila ziņā) balta krāsa šosezon aktuāla acu tonējumā. Violetie toņi vislabāk piestāvēs tā saucamajam "ziemas sejas tipam" ar samērā gaišu ādu, baltie- vairāk vasaras tipam.  Jāatceras arī, ka baltais tonis acis vizuāli padara mazākas, tādēļ tās var vienlaicīgi iekrāsot ar tumšu kontūrlīniju.

Seja - fons acu un lūpu ekstravagancei

Bet, kā tad vaigi, vaidziņi? Sejas tonējums un uzacis šosezon ir kā neitrāls fons izteiksmīgajām acīm un lūpām. Uzacis joprojām ir aktuālas dabiska izskata - tādas, kas vislabāk piestāv pašai īpašniecei.

Vēl individuāls jautājums ir tas, cik lielā mērā visas šīs sezonas grima tendences savstarpēji savienot, lai tēls nekļūtu pārsātināts, no otras puses - tieši tas ir modē! Varbūt, ne gluži pludmalē, bet vasarīgā, glamūrā vakara pasākumā gan! Turklāt arī dabīguma piekritējām ir variants - aktuāls arī "kailais" meikaps, ko papildināt ar minēto tendenci - žirgtu lūpu toni. Savukārt, drosmīgākās var ķerties pie nelieliem sejas zīmējumiem, tas ir,  ziedu motīviem acu un uzacu rajonā.

Jaunākie raksti