Jāatceras, ka piemērotākais saldējums alkoholiskajiem kokteiļiem ir plombīrs, taču eksperimentējot var pamēģināt arī citus. Un, protams, šo dzērienu ir jāpasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, lai tas saglabātu savu auksto efektu. Saldējuma kokteiļus pasniedz lielās glāzes ar salmiņu.
Variācijas:
Black & White
1 daļa Rīgas Melnā balzama
2,5 daļas piena
0,25 daļas karameļu sīrupa
1 daļa plombīra saldējuma (virsū)
šokolāde
Pagatavošana: Uzkarsē kanniņā pienu (svarīgi neparkārsēt), tad lēni ielej karameļu sīrupu un Rīgas Melno balzamu. Pasniedz stikla krūzē pa virsu liekot "cepurīti" no saldējuma, pārkaisa ar šokolādes skaidiņām. Pēc vēlmes par izmantot šokolādes saldējumu, vai abus.
Black Ice Virgin
1 daļa Rīgas Melnā balzama
4.5 daļas plūmju sulas
2.5 daļas saldējuma
0.10 daļas svaigu piparmētru lapu
Pagatavošana: sakuļ Rīgas Melno balzamu, saldējumu, plūmju sulu un lapas blenderī, izlej kokteiļglāzē, rotā par piparmētru lapām.
Innocent Balsam
1 daļa Rīgas Melnā balzama
0.5 daļas persiku liķiera
3 daļas persiku sulas
3 daļas saldējuma
1 konservēts persiks
Pagatavošana: samaļ visas sastāvdaļas blenderī, izlej kokteiļu glāzē, pieliek persika gabaliņus, var rotāt arī ar fezālija ogām.
Saldējuma kokteilis noteikti nav padzēriens tikai bērniem. Vasarā tas lieliski veldzē un sniedz sāta sajūtu, bet, papildināts ar alkoholu, šāds kokteilis kļūst par interesantu gardumu tikai pieaugušajiem.