Līksma, Bārbala

Torte varavīksnes krāsās

Vienas no spilgtākajām atmiņām bērnam par savām svinībām parasti saistītas ar svētku torti. Lai arī ir bezgala daudz iespēju, kā biskvīta kūku padarīt par īstu mākslas darbu, torte varavīksnes krāsās varētu būt ļoti piemērots cienasts bērnu svinībās.

Šādas tortes tapšana ir visai radošs process, jo mīklas kārtu krāsu un kārtu daudzumu katrs var noteikt pats.  Arī pildījumam un garnējumam var izvēlēties vai sviesta krēmu, vai arī putukrējumu. Jāatceras tikai viens - galvenais saglabāt varavīksnes krāsu efektu.

Krāsainā biskvīta pagatavošana
Katrai kārtai vajag 3 olas, 3 ēdk. cukura un 3 ēdk. miltu. Jo lielāku torti vēlas, jo vairāk produktu nepieciešams. Vispirms olas baltumu saputo ar 2/3 cukura, līdz masa palielinājusies tilpumā, kļuvusi gaiša un bieza, pēc tam pieber atlikušo cukuru un pamatīgi sakuļ. Dzeltenumam uzliek daļu saputotā baltuma, uzsijā daļu miltu, pieliek atlikušo baltumu, uzsijā miltus, visu uzmanīgi iecilā. Biskvīta masai pievieno attiecīgas pārtikas krāsas toni. Tikai esiet uzmanīgi ar tās lietošanu, pirms tam izlasiet norādījumos, cik daudz to drīkst pievienot. Kad biskvīta masa sajaukta ar pārtikas krāsu, to klāj veidnē un cep līdz biskvīts gatavs.

Pildījums, garnējums
Kā pildījumu un garnējumu var izmantot gan putukrējumu ( ½ l saldā krējuma sakults ar 200 g cukura, pievienojot mazliet vaniļas un sarīvētu citrona miziņu), gan sviesta krēmu.
Sviesta krēma pagatavošanai uz 100 g sviesta nepieciešams 4 ēdk. kondensētā piena ar cukuru.  Sviestu izņemiet no ledusskapja, pagaida, līdz tas kļūs mīkstāks, tad saputo līdz irdenai masai. Bieži maisot, pakāpeniski pielejiet kondensēto pienu. Puto 10-15 minūtes līdz irdenumam. Ja krēms sakritīs, mazliet pasildiet un vēlreiz pasildiet un vēlreiz saputojiet. Ja tas nelīdzēs, atdzesējiet krēmu, izmaisiet un lieciet blīvā sietiņā. Kad notecēs šķidrums, mazliet vēl pasildiet krēmu un saputojiet.

Lai torte būtu krāšņa ne tikai no iekšpuses, kā garnējumu var izmantot krāsainās M&Ms konfektes vai krāsainas dekoru skaidiņas.

Turklāt lieki piebilst, ka šādas krāsainas tortes pagatavošana un garnēšana varētu būt gana interesants process arī pašam gaviļniekam.

Jaunākie raksti