Alīna, Sandris, Rūsiņš

Jautrību bērnu svinībās ievieš aktivitātes!

Daudzas mammas ir pārliecinātas, ka vadīt dzimšanas dienas svinības bērniem prasa daudz enerģijas, radošumu un pacietības. Tajā ir liela daļa patiesības… Tātad mūsu galvenā atziņa ir – bērnu ballītē bez radošām aktivitātēm neiztikt!

Bērnu svinībās galvenokārt vajadzētu nodrošināt, lai nevienam neatliktu laiks garlaikoties, niķoties, ķildoties vai būt atstumtam maliņā. Tas nozīmē, ka šis laiks ir jāpiepilda ar dažādām jautrām aktivitātēm radošām izpausmēm un spēlēm.

Radošās izdarības
Noderīgi pāris interesantas izklaides iespējas bērnu ballītēs:

“Klasiskā” dzīvnieciņu veidošana no plastilīna vienmēr topā.

Sava iniciāļa vārda pirmā burtiņa (darināta no koka) izdaiļošana ar spīdumiem un citiem rotājumiem.

T- krekliņu “apgleznošana” ar noturīgajām krāsām (šajā gadījumā bērniem var izdalīt arī celofāna halātiņus, priekšautiņus un cimdus). Katrs bērns pats darina savu īpašo krekliņu!

•  Tā kā katru aktivitāti jāpiemēro bērnu vecumam, mazākiem bērniem būs piemērotāka “finger – art”.  Pēc tam darbiņus var pielikt pie sienas apskatei un vecāku priekam.

Vecākiem bērniem interesanta varētu būt kāda oriģināla foto sesija.


Lai neviens nebūtu zaudētājs

Ņemot vērā, ka bērnu dzimšanas dienās dažādas spēles aizņem nozīmīgu ballītes laiku, nevienam bērnam no tās nevajadzētu aiziet mājās kā zaudētājam! Dzimšanas dienai ir jābūt jautrai bez asarām spēļu dēļ…

Par spēlēm jāpadomā kārtīgi, lai bērni tās spēlētu ar degsmi. Labāk, lai tās ir kādas komandas spēles, kurās ir kāds izaicinājums. Piemēram, “Pirātu spēle”, kur komandām pēc noteiktām pazīmēm jāatrod apslēptie dārgumi (mazas balviņas vai konfektes), dažādas rotaļlietas. Var pieaicināt profesionālu bērnu izklaidētāju klaunu vai kādu citu tēlu, piemēram, “dzīvo plīša Mikimausi”, bērni būs sajūsmā! Nepieciešamības gadījumā kādā no šiem tēliem var iedzīvoties arī Tava draudzene! Ļauj arī pašam jubilāram pirms svinībām piedalīties spēļu plānošanā noteikti apzini viņa vēlmes šajā sakarā, bet šo to atstāj arī pārsteigumam, piemēram, iepriekšminēto Mikimausi!

Kas attiecas uz mazākajiem bērniem rotaļlietām vajadzētu būt pietiekamā daudzumā priekš visiem mazajiem viesiem. Tām nevajadzētu būt dārgām, kā arī ne jubilāra iemīļotākām mantiņām, lai saplēšanas gadījumā nerodas rūgti brīži. Jāseko līdzi, lai visi var paņemt tās mantas, kuras vēlas, un lai bērni dalītos savā starpā. Šo faktoru labāk veicinās vairākas līdzīgas mantas esošajā mantu stūrītī.

Un vienkārši esi sagatavota!
Būtiski ir sagatavot visas nepieciešamās lietas aktivitātēm jau pirms ballītes, lai tās laikā galveno uzmanību varētu pievērst tieši bērniem (šajā ziņā darāmā netrūks)! Pajautā palīdzību draudzenei vai vēl kādam no vecākiem ar Tevi kopā pieskatīt bērnu ballīti, bet labāk, lai akcents ballītē ir uz bērniem, ne uz vecāku kopā sanākšanu.

Promejot katram viesim var izdalīt “labumu maisiņu” ar gardumiem vai ballītē pašu bērnu darinātām lietiņām.

Jaunākie raksti