Aldonis, Agija

Ko dāvināt kāzās?

Kad esam ielūgti kāzās, sākam domāt, ko dāvināt. Kaut arī visbiežāk dāvina naudu, tomēr ne vienmēr tās saņemšana rada tik lielu pārsteiguma mirkli kā īpaši jaunajam pārim izvēlēta un piemeklēta dāvana.

Lai rūpīgi izvēlētā dāvana pārsteigtu un priecētu jauno pāri, iepriekš vēlams izzināt, kas viņiem būtu nepieciešams un varētu patikt. Saprotams, ka šajā īpašajā dienā jāpasniedz īpaša dāvana. Tai jābūt tādai, kura paliktu jaunajam pārim atmiņā pat pēc vairākiem gadiem. Turklāt ne vienmēr dārgākās dāvanas būs tās labākās. Un, ja labi padomā, var uzdāvināt pavisam vienkāršu, ne pārāk dārgu, bet tomēr īpašu dāvanu. Lai izvēlētos, ko dāvināt, lūk, neliels ieskats idejām...

Praktiskas dāvanas.
Piemēram, veļas mazgājamā mašīna, trauki, gultasveļa, vāzes, glāzes, u.tml. Dāvinot praktiskas dāvanas, ievērojami tiek atvieglota jaunā pāra sadzīve. Tai nepieciešamās lietas noderēs pārim, kas kopdzīvi uzsāks pēc kāzām. Turklāt, ja līgava un līgavainis jau zināmu laiku dzīvojuši kopā, saimniecībā nepieciešamās lietas, iespējams, jau sagādātas.

Personiskas dāvanas.
Labākais risinājums, kā padarīt dāvanu personisku un īpaši piemeklētu konkrētam pārim, ir tās apdrukāšana vai teksta, zīmējuma iegravēšana. Tas var būt kāds vēlējums, pāra iniciāļi, foto, u.tml. Gravējumu var veikt uz ādas, koka, stikla vai metāla izstrādājumiem. Šādā veidā apstrādāta ikviena dāvana kļūs īpaša.

Dāvana ar humoru.
Ja jaunajam pārim piemīt laba humora izjūta, var dāvināt nenopietna rakstura dāvanas. Piemēram, abiem vienādas pidžamas, asprātīgu grāmatu, kastīti, kas pilna ar loterijas biļetēm, u.tml.

Ekstrēmās dāvanas. Ja jaunajam pārim patīk dažādas jaunas un trakas idejas, dāvanā var noderēt iespēja lidot ar gaisa balonu vai iespēja izmēģināt gumijlēkšanu. Šādu velti viņi noteikti atcerētos visu mūžu.

Interesantās dāvanas.
Piemēram, abonements vīna kursu vai deju nodarbību apmeklējumam divām personām.

Meistardarbs jeb mākslinieka izstrādājums.
Šāda dāvana noteikti izmaksās dārgi, taču izcelsies ar unikalitāti. Kurš gan negribētu savā īpašumā lietu, veidotu vienā eksemplārā! Šāda dāvana var būt interjera priekšmets, piemēram - skulptūra, glezna, vai juvelierizstrādājums, kā arī pārim sacerēta un ieskaņota dziesma.

Dārgās dāvanas. Piemēram, automašīna, dzīvoklis, zemes gabals, māja. Tā kā šādu dāvanu grūti iesaiņot, jāpadomā par pasniegšanas veidu. Iesaiņot var atslēgas vai dokumentu, kas apliecina īpašuma dāvinājumu. Var sarīkot pārsteiguma izbraukumu uz jauno īpašumu.

Jaunākie raksti