Mirta, Ziedīte

Kāzu ielūgumi: par to, kas vienmēr aktuāli

Lai arī kāds būtu Tavs uzskats par mūsdienīgām kāzām un ielūgšanas veidu uz tām, atceries, ka šai sakarā ir vērā ņemamas lietas, kas savu aktualitāti nav zaudējušas joprojām.

Pilnīgums un precizitāte informācijā
Kāzu ielūguma galvenais uzdevums ir informēt, ka esiet nolēmuši apprecēties un vēlaties dalīties šai notikumā konkrētā dienā, laikā un vietā. Tādēļ galvenais, bez kā neiztikt, ir precīzs adresāts, iemesls sanākšanai, datums, laiks, vieta un pasākuma vaininieku vārdi. Tas, vai ielūgumā būs ierakstīta atziņa, pantiņš, vai pašu sacerēts teksts, atkarīgs no Jums pašiem. Ielūgumā tekstu sagatavošana ir jāveic ļoti rūpīgi, lai nerastos pareizrakstības un gramatiskas kļūdas.

Kāzu ielūgumos var sagatavot diva veida tekstus - viena veida ielūgumus, kur teksta uzruna ir klasiska, otrā - jautra un neformālāka. Bez tam, ielūgumos viesiem, kas aicināti tikai uz ceremoniju, nenorāda tālāku svinību norisi.

Piemēram, ielūgumus, ar tekstu: “ Ļ.CIEN. / A.GOD. … ! Ielūdzam Jūs uz mūsu laulību ceremoniju 2009.gada 20.augustā, plkst.13:00 Rīgas Svētās Trīsvienības baznīcā. Iveta un Ivars.” izsniedz attālākiem radiniekiem un kolēģiem.

Turpretim, “Dārgie… ! Esiet mīļi aicināti uz mūsu laulību ceremoniju 2009.gada 20.augustā, plkst.14:00 Rīgas Svētās Trīsvienības baznīcā. Priecāsimies Jūs redzēt svinību turpinājumā no plkst. 17:00 Mežotnes pilī, Bauskas rajonā. Iveta un Ivars.” - vecākiem, vecvecākiem, māsām, brāļiem un tuvākiem draugiem.

Konkrētu viesu skaita zināšanai klāt pievieno akcepta kartiņu vai ielūgumā ieraksta norādi, kur tad paziņot par ierašanos vai neierašanos. Šajā gadījumā, labu manieru vadīti, klāt pievienojiet aploksni ar atpakaļ sūtīšanas adresi un uzlīmētu marku, lai viesiem nesagādātu liekas neērtības un tēriņus.

Jebkādi citi papildus pielikumi, piemēram, ceremonijas vietas vai svinību vietas atrašanai paredzētās norādes attēla vai kartes veidā, nebūt nav obligāts pasākums, bet vēl viena iespēja informēt viesus.

Ielūguma noformējums
Atceries, ka ne jau sarakstītā teksta daudzumam ir tik liela nozīme. Daudz svarīgāk un patīkamāk ir saņemt ielūgumu, kurš par gaidāmo pasākumu runā pats par sevi. Tātad, modernā stilā veidots ielūgums, liecinās, ka kāzas būs neparastas un netradicionālas, klasisks un krāšņs - pasākums būs karalisks, kur viesiem vēlams ierasties balles kleitās, uzvalkos. Tātad liela nozīme ir arī ielūguma papīra, krāsas un fonta izvēlei.

Cieņas izrādīšana
Pareizrakstību kļūdu nepielaišana tekstā, vārdu nelietošana saīsinātā formā, laicīga ielūgumu izdalīšana, ielūguma ievietošana aploksnē, liecinās par pāra nopietno attieksmi gan pret gaidāmo pasākumu, gan aicinātiem viesiem. Arīdzan tādas informācijas paziņošanai viesiem, ka kāzu dāvanu vietā labprātāk saņemtu naudu vai gaidāmais pasākums nebūs piemērots maziem bērniem, ielūgums ir tā īstā vieta, kur to diplomātiski darīt zināmu.

Atceries! Kāzu ielūgums ir ne tikai vizītkarte gaidāmam pasākumam, bet arī jaunajam pārim.

Jaunākie raksti