Aldonis, Agija

10 Kāzu dienas mīti: izvēlies - ticēt vai neticēt!

Attiecībā uz kāzām pastāv gan veiksmi nesoši mīti, gan lietas, par kurām piedomāt, lai izvairītos no tām. Ir arī mīti, kuriem vienlaicīgi ir gan labas veiksmes, gan neveiksmes tulkojumi...

Lielākoties šie darbību tulkojumi (ko darīt, ko nedarīt, vai ko nozīmē, kad tas jau noticis) ir paredzēti sievietēm, jo, nav jau noslēpums, ka vīrieši šādām lietām tic mazāk. Bet, tomēr – līdztekus tam, ka esat visu kārtīgi pārdomājuši par kāzu norisi un organizāciju, kaut nedaudz māņticīgākas būtnes var vēl paspēt iemest aci arī šajā kāzu dienas mītu sarakstā, jo – ja nu... ja nu… piepildās?


1. Lietus kāzu dienā
Ja kāzu dienā nolīst lietus, labā versija vēsta, ka tas ir simbols bērniņam tuvākajā nākotnē. Sliktā versija – lietus simbolizējot līgavas asaras laulības dzīvē. Mēs iesakām ticēt labajai versijai!

2. Līgavas un līgavaiņa blakus pozīcija
Izsenais mīts, ka līgavai jāstāv kreisajā pusē līgavainim, ir tādēļ, lai labā roka viņam paliktu brīva –  ja nu viņam nākas cīnīties ar kādu citu vīrieti, kurš grib atņemt viņa topošo sievu?! Drošs paliek drošs, labāk ievērot šo principu, lai viņš ir spējīgs aizstāvēties un līgava paliek iecerētajam!


3. Pērļu nēsāšana
Lūk, vēl viens mīts, kuram ir abējādas versijas. Labajā versijā, pērles aizvieto līgavas reālās asaras un jāraud viņai vēlāk nebūs – tās prezentē laimīgu ģimenes dzīvi turpmāk. Sliktajā versijā – pērles tieši piesaucot asaras laulībā. Šeit varētu līdzēt līgavu – pērļu nēsātāju aptauja vai kāzu dienā izvairīšanās no pērlēm vispār!


4. Ja nokrīt gredzens...
Kā vēsta šis mīts, tam ir slikta nozīme, bet ne priekš pašas līgavas vai līgavaiņa. Pats mīts ir tāds, ka, nokrītot gredzenam (ja kādam citam tas nokrīt, piemēram, aplūkojot), tas aizdzīs visu slikto garu klātbūtni prom no jaunlaulātajiem, bet nāks par sliktu pašam gredzena nometējam.

5. Līgavas piedalīšanās kleitas tapšanā
Ir būtiski, lai līgava neiesaistītos savas kāzu kleitas darināšanā, it īpaši, lai viņa nešūtu savu kleitu, pat ne detaļu! Jo, kā vēsta vēl kāds mīts – vēlāk var nākties lāpīt arī savu laulību...


6. Raudoša līgava
Ja līgava raud savā kāzu dienā, tā, ticiet, vai ne, šoreiz tomēr esot laba zīme, jo šādas patiesas jūtu izpausmes veicinās atklātību un sirsnību arī laulības dzīvē.


7. Sava pēclaulību uzvārda uzrakstīšana
Ja līgava vienatnē uzrakstīs savu vārdu kopā ar pēc laulību (vīra ) uzvārdu jau neilgi pirms kāzām, tad pāra kopdzīve būšot liktenīga.


8. Kāzu tērpa valkāšana pirms kāzām
Tas, ka līgava nedrīkst valkāt savu kāzu kleitu (pat ne, lai patīksminātos) pirms kāzām, nosaka ne vien mīts, bet arī tradīcijas. Mīts vēsta, ka tas var beigties ar laulības izjukšanu.



9. Baltā kleita
Baltā kāzu kleita simbolizē līgavas šķīstību jau gadu garumā, bet arī uz šo tradīciju attiecas kāds mīts. Baltās krāsas izvēle kāzu kleitā aizdzen citu nešpetnās domas, kas var virmot no skauģiem jūsu lielajā dienā.

10. Kāzu  laika nozīme
Laika izvēle priekš kāzu ceremonijas var būt zīmīga, lai vismaz mītu pasaulē noteiktu, vai laulība būs laimīga, vai ne. Pāriem vislabāk mīt gredzenus, kad lielais pulksteņrādītājs virzas augšup, nevis lejup – piemēram, 15:30 vai 15:45. Augšupejošā pulksteņa kustība iezīmēs daudz laimīgus mirkļus pāra dzīvē.

Katrā ziņā, izvēle ticēt kāzu dienas mītiem paliek Tavā ziņā, galvenais – ticēt savai laulībai un tās noturībai kā tādai!

Jaunākie raksti