Alīna, Sandris, Rūsiņš

9.oktobrī Valta Pūces autorkoncerts ”Tuvplāni”

9.oktobrī plkst.19:00 Melngalvju namā komponista Valta Pūces jaunajā autorprogrammā “Tuvplāni” neierastā kamerstila ampluā pirmoreiz redzēsim grupas “Prāta vētra” līderi Renāru Kauperu, vairāku dziesmu teksta autori Raimondu Vazdiku un komponista ilggadējo līdzgaitnieku, vijolnieku Raimondu Ozolu.

“Ar katru no šiem trim ārkārtīgi talantīgajiem un brīnišķīgajiem cilvēkiem, kurus uzskatu arī par saviem draugiem, esmu gadu gaitā sadarbojies daudzkārt. Varu droši teikt, ka pazīstu viņus teju vai divdesmit gadus. Tie ir tādi īpaši cilvēki – ar kuriem var iet izlūkos. Gatavojot programmu, sameklēju gan vecas, gan ne tik vecs dziesmas, kas jau skanējušas kaut kur, dažas īstenībā nav pat skanējušas nekur, bet vienkārši stāv plauktā. Radās doma, ka programma varētu būt intīma un klusināta, tāpēc ir šis “Tuvplānu” nosaukums,” atklāj V. Pūce.

“Es pieņemu, ka cilvēki Renāru ieraudzīs pilnīgi jaunā ampluā. Mēs pazīstam viņu “Prāta vētras” ielenkumā, bet šāds viņš vēl nav manīts – kā kamerdziedātājs - bezmaz ar šlipsi. Faktiski es ar viņu sāku sadarboties traki sen, kad “Prāta vētra” faktiski vēl bija ”autiņos”. Tas sākās ar kādu TV šovu, ko viņš vadīja - sak, ir tāds jauns zēns, spējīgs, smuki dzied, viņš būs vadītājs, viņu sauc Renārs Kaupers, vajag sazvanīties un iestudēt dziesmiņu. Tikai pēc tam nāca Šveiks. Mūs saveda kopā Dailes teātris.”

„Ar Renāru būs kaut kas no „Maranas”, kur viņš 1997. gadā bija ansambļa desmitgadu jubilejas koncerta īpašais viesis, gan dziesmas no Šveika.

Ar Raimondu Vazdiku ciešāka sadarbība veidojās komponējot mūziku kameransambļa „Marana” mūziklam „Visādas drazas”, kur R. Vazdika bija gan tekstu autore, gan horeogrāfe. Programmā skanēs maz zināmas dziesmas ar Raimondas tekstiem,” tā programmu piesaka Valts Pūce.

Biļetes "Biļešu paradīze" kasēs vai internetā www.bilesuparadize.lv

Jaunākie raksti