Vilnis, Raimonds, Laine

VI Jauniešu koru lielkoncerts \"Dziedam Jūrmalā\"

Svētdien, 30. maijā, plkst. 18.00 Dzintaru koncertzālē notiks Jūrmalas Kultūras centra un Horna biedrības rīkotais VI Jauniešu koru populārās mūzikas lielkoncerts “Dziedam Jūrmalā!”ar profesionālu džeza mākslinieku un solistu piedalīšanos.

Turpinām tradīciju, kas aizsākās pirms pieciem gadiem ar diriģentes Ināras Freimanes ideju un pirmo koncertu „Dziedam Stingu!” Jomas ielā, tad pāris gadus skanēja Horna dārzā Majoros, līdz nu jau trešo gadu notiks Dzintaros. 



Šogad koncertā piedalīsies solisti Ieva Kerēvica un Andris Ērglis, jauniešu kori “Jūrmala”, “Vaivari” (Jūrmala), “Riti” (Jelgava), “Sonitum” (Rēzekne), “Daugaviņa”, “Konvents”, Rīgas 100. v-sk. koris, “Salve”, “Skaņupe”, “Sonante”, “Unikoris”, “Vivat” (Rīga), “Bonus” un “Konsonanse” (Valmiera), “Venda” un Ventspils augstskolas jauniešu ansamblis (Ventspils); vokālās džeza grupas: “Assembly Singers” un “Pozitīvs” (Valmiera).



Muzikālo pavadījumu izpildīs džeza grupa “Riga Groove Electro” (Deniss Paškevičs – saksofons, flauta, bass klarnete, Madars Kalniņš – taustiņinstrumenti, Norberts Skraucis – el. bass, Raimonds Kalninš – bungas) un koncerta īpašie viesi - instrumentālā grupa “Hansa kvartets” no Upsalas (Zviedrija, Hans Anteheds – klavieres un aranžējumi, Anders Eriksons – kontrabass, Daniels Olsons – bungas, Niklas Videns – ģitāra).



Programmā dzirdēsim latviešu un pasaules komponistu populārās mūzikas skaņdarbus – H.Zariņa, U.Marhileviča, R.Paula, kā arī Dž.Veisa, R.Hendersona, Dž.Lenona, L.Vēbera, D.Elingtona u.c. autoru melodijas, dziesmas no grupu “ABBA” un “Queen” repertuāra. Koncerta izskaņā, kā parasts, skanēs D. Weisa „Brīnišķīgā pasaule” (“What a Wonderful World”) visu dalībnieku izpildījumā. Kopdziesmas pārmaiņus diriģēs koru vadītāji.



„Dziedam Jūrmalā!” nav koru kari, tā nav sacensība, bet gan harmoniski kopā sadziedāšana. Iedomājieties, kā kopkorī var skanēt vairāk kā 300 jauniešu balsis, lielisko I.Kerēvicas un A. Ērgļa solo un džeza mūziķu dzīvais pavadījums, populāras melodijas izpildot! Tas būs skaists muzikāls piedzīvojums, kura māksliniecisko kvalitāti apliecināja jau iepriekšējo gadu koncerti.



Koncertu atbalsta Jūrmalas pilsētas dome.

Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs. Ar labdarību saistītām iestādēm un organizācijām piedāvājam bezmaksas ielūgumus. Uzziņas pa tālr.: 67762448 vai 20363721.

Uz tikšanos šo svētdien Dzintaros!
Vairāk informācijas: http://www.dzk.lv

Jaunākie raksti