Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Džeza supergrupas Acoustic Alchemy koncerts Lielā Ģildē

12.februārī plkst. 19:00 Lielā Ģildē savu koncertu sniegs britu džeza supergrupa Acoustic Alchemy. Šī grupa jau vairāk kā 20 gadus ir fenomens, kas pastāvīgi ierindojies džeza topu virsotnēs, iegūstot daudzas GRAMMY nominācijas un apceļojot pasauli. Būdami vieglā džeza pionieri, viņi sapludināja regeju un Latīņamerikas mūziku, izmantojot augstāko profesionalitāti, ar ciešu ritmu un lipīgiem meldiņiem.

Vēlīno 80. un 90. gadu laikā, Niks Vebs (Nick Webb) un Gregs Kārmaikls (Greg Carmichael) radīja samtainu albūmu sēriju, kas tiek klasificēti kā mūsdienu mūzika pieaugušajiem, lai arī ģitāristi aptvēruši gan džezu, gan jauno paaudzi (New Age). Abi izauguši Anglijā 60. gados, klausoties populāro mūziku/roku; Vebs apguva džeza ģitāru Līdsas Mūzikas koledžā, bet Kārmaikls fokusējās uz klasiskās ģitāras apgūšanu Londonas Mūzikas koledžā. Sākotnēji Acoustic Alchemy veidoja Vebs un Saimons Džeimss (Simon James), bet vēlāk kļuva par Veba un Karmaikla lolojumu; sākotnēji duets strādāja Virgin Airlines, spēlējot mūziku starpkontinentālajos lidojumos. 


Sadarbībā ar MCA 1987.gadā Acoustic Alchemy laida klajā savu debijas albumu Red Dust & Spanish Lace. Pēc diviem nākošajiem diskiem 1990.gadā duets parakstīja līgumu ar GRP. Viņu otrais GRP albums Reference Point tika nominēts Grammy. 1998.gadā albums Positive Thinking tika veltīts Vebam, kas pēc tā ierakstīšanas aizgāja mūžībā.

Viņu džeza pieredze bija salīdzinoši maza, bet Acoustic Alchemy albumi pastāvīgi ierindojās pieaugušo mūsdienu mūzikas topu pirmajās vietās. 2000.gadā Kārmaikls atjaunoja Acoustic Alchemy grupu, kas ietvēra sevī ilggadējos biedrus: basistu Frenku Feliksu (Frank Felix), ģitāristus Džonu Pārsonu (John Parsons) un Mailsu Džilderelu (Miles Gilderdale), kā arī taustiņinstrumentālistu Teriju Disleju (Terry Disley) un jaunus dalībniekus: taustiņi: Toniju Vaitu (Tony White). Tā gada The Beautiful Game bija jaunā sastāva pirmais albums. Tam sekoja AArt 2001.gadā, un tas izrādījās lielākais grupas panākums, kas nodrošināja kārtējo Grammy nomināciju. Būdami iedvesmoti ar sasniegumiem, grupa turpināja turneju un, kad bija laiks, arī ierakstīja jaunus darbus. Rezultātā bija divi jauni – 2003.gada Radio Contact un 2005.gada American/English (joprojām sadarbībā ar Higher Octave), kas turpmāk nostiprināja jaunu grupas sastāvu, un 2006.gadā gaismu ieraudzīja koncerta ierakstu DVD Best Kept Secret. 2007.gadā Acoustic Alchemy turpināja sadarbību ar Higher Octave un laida klajā albumu This Way. Pāslaik iznākuši 2 albūmi – The Best of Acoustic Alchemy Vol.1 un Vol.2.


Grupas moto: ... better music for a better life...

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu Servisa kasēs.

Vairāk informācijas: http://www.acoustic-alchemy.net

Jaunākie raksti