Mintauts, Alfs, Bernandeta

Dāvanā smaržas. Padomi, kā atrast īstās...

Ikviens piekritīs, ka smaržas ir lieliska dāvana. Kā tad lai atrod īstās? Izrādās, ka pastāv kritēriji, kas palīdz dāvinātājam neapjukt plašajā smaržu klāstā un izvēlēties dāvanas saņēmējam atbilstošāko.

Lai izvēlētos pareizo smaržu aromātu, svarīgākais ir zināt cilvēka rakstura īpašības, dzīvesveidu, nodarbošanos. Ir vērts pat pievērst uzmanību ģērbšanās stilam (lietišķs, sportisks, romantisks). Katrs aromāts, tāpat kā katrs cilvēks ir ar savu raksturu, savām īpašībām. Izvēlies smaržas ar aromātu, kāds varētu patikt un atbilst pašam saņēmējam!

Sākumā uzpūt smaržas uz testera lapiņas un izvēlies divus aromātus, kuri patīk vislabāk. Tikai tad tos mēģini uz ādas. Būs ļoti liela atšķirība, kāda smarža ir uz ādas un kāda bija uz testera lapiņas. Smarža mainās ļoti krasi atkarībā no tā, kāds ir ādas tips, pigmentācija, PH līmenis un pat lietotais uzturs.

Ja atrodi it kā īsto aromātu, kas patīk, nevajadzētu steigties ar iegādi. Smaržām ir vairākas fāzes. Aromāts pēc pāris stundām būs savādāks, nekā izsmidzināšanas brīdī.

Ko vēsta smaržas pudelīte?
Viens no Taviem kritērijiem var būt pati smaržas pudelīte vai flakoniņš. Piemēram, gaišas nokrāsas smaržu pudelītēs pilda svaigus aromātus, tumšu smaržu pudelīšu sastāvā visbiežāk atklāsi agresīvākus, pikantākus aromātus.

Balts - svaigs, svaigi salds aromāts;
Rozā - viegls ziedu, viegli pussalds aromāts;
Oranžs - salds augļu vai pikants aromāts.;
Dzeltens - svaigs augļu, pussalds augļu, viegls ambras, citrusa aromāts;
Zaļš - svaigs citrusa aromāts;
Gaiši zils - svaigs, salds aromāts;
Pelēki zils - viegli svaigs, viegli rūgts aromāts;
Zils - aldehīda, aukstas fantāzijas aromāts;
Ceriņkrāsas - austrumu fantāzijas, salds ambras, pikants aromāts;
Zelts – salds, fantāzijas piesātināts aromāts;
Brūns - tabakas, pussalds aromāts;
Melns - piesātināts klasisks, piesātināti rūgts, svaigi pikants aromāts.

Ieklausies ekspertu viedoklī...
Aktīva dzīvesveida un sportiska stila piekritēju atbilstošākie ir svaigi aromāti ar vieglu jūras, pļavas ziedu noti. Sievietei - Lacoste “Touch Of Pink Woman”, Ralph “Lauren Blue”, Lavin “Oxygene”, Mexx “Mexx For Woman”, Sergio Tacchini “Stile Donna”, Kenzo “L’eau Par Kenzo”. Vīrietim - Davidoff “Cool Water”.

Romantikas cienītājām piemērotākās ir ziedu smaržas, ko dēvē par aldehīdu smaržām. Sievietei tās var būt arī saldi reibinošas: Nina Ricci “Nina New”, Estee Lauder “Pleasures”, Clinique “Happy For Women,  Davidoff “Echo Woman”, Ghost “Cherish”, Cacharel “Promesse”, Escada “Escada”. Vīrietim romantiķim, siržu lauzējam - DKNY “Be Delicious”.

Austruma kultūras piekritējām un piekritējiem: sievietei - Agent Provocateur “Agent Provocateur”, Versace ”Bright Crystal”, Chanel “Allure Sensuelle”, Prada “Prada”, Hugo Boss “Boss Intense”, Versace ”Crystal Noir”, vīrietim- vaniļas, kardamona un pačūlijas aromāta apvienojums Clavin Klein “Obsession Night” smaržās.

Eksotiskas cienītājām, pārsteiguma un visa nezināmā baudītajām atbilst retu eksotisko augļu, ziedu aromāts: Yves Saint Laurent “Opium Fleur Imperiale”, Estee Lauder “Plesures Exotic”, “Beyond Paradise”, Christian Dior “Pure Poison”, Gucci “Eau De Parfum 2”, Giorgio Armani “Emporio Night For Her”.

Visa mežonīgā un skaistu lietu piekritējiem- Gianni Versace “Dreamer”.

Jaunākie raksti