Gunta, Ginta, Gunda

Līgo svētki: seno lietu atdzimšanas iedvesma

Vasara ir īstais laiks, kad ļaut vecām un pat šķietami prastām lietām iznākt saulītē un pildīt svarīgus uzdevumus. Līgo svētkos metāla vannītē atdzesēts alus, kas tiek dzerts pie galdiņa vecas mucas izskatā vai vecā piena pudelē kārtots jāņuzāļu pušķis - tie uzburs svētku noskaņu pagalmā.

Spilveni dārzā
Piknikā, sauļojoties vai vakarējot pie ugunskura nesiet un lieciet zālienā vecos (ja nav žēl, noderēs arī jaunie) spilvenus! Atpūta uz spilveniem zālienā ir īpaši ērta. Pie tam, ja vecie spilveni šķiet noplukuši un vizuāli novecojuši, bet ar pamatīgu tīrīšanu vien cerēto efektu neizdodas panākt, var atjaunot spilvenu pārklājumu. Atliek vien iegādāties tīkamās krāsas un faktūras audumu, sašūt to nepieciešamajā formā un jauns dārza spilvens ir gatavs. Iederīgi un stilīgi izskatīsies arī ar maisu audumu apšūti spilveni.
Līdzīgi arī rakstainas segas kļūs par iekārotu apmešanās vietu zālītē, ja noliksiet tās pieejamā vietā.

Kannas un spaiņi
Metāliskās kannas un pelēkie metāla spaiņi nemaksā dārgi, taču pagalmā tie ienesīs īpašu noskaņu. Tie var kalpot par dekoriem paši par sevi, bet var pildīt arī kādas funkcijas - kalpot par priekšmetu, ziedu, gardumu glabātuvi vai tml. Ja pelēkais metāls ir apnicis, spaiņus un kannas var nokrāsot košās krāsās.

Galda klājums kantrī stilā

Līgo svētkos alus dzesēšanai lieliski noder maza metāla vannīte - pildiet to ar ledusaukstu ūdeni vai pat ledu un improvizēts ledusskapis vienmēr vēsam aliņam var atrasties turpat pie galda vai zem tā. Saimniecības preču veikalos nopērkamie mazie metāla spainīši būs lēts un ērts risinājums, kā uz galda novietot salvetes vai galda piederumus.
Par ērtu galdiņu pārdomām un atpūtai var tapt veca, otrādi apgriezta koka mučele, pie kuras sēdēšanai nolikts bluķītis.

Puķu podi un vāzes

Ja jums ir māja, nevajag mest atkritumos nevienu vecu katlu! Tie (īpaši, ja apakšā jau izsists kāds caurums) ļoti labi izskatās kā puķu podi, kuros vasaras mēnešos mitināties ziedošām puķēm. Šādu puķainu katlu var likt uz zemes vai celma. Kāpēc gan ne - visi pamanīs arī bērnu metāla tualetes podiņu, kurā aug samtenes.
Lauku sētās puķu podu un to turētāju variantus parasti var sameklēt daudz - jau klasika ir ar ziedu podiem pildīti veci zirga rati. Arī celms vai koka bluķītis var tapt par puķu podu, ja izgrebsiet tam vidu un, ja nepieciešams, iekšpusē ieklāsiet plēvi mitruma saglabāšanai.
Bet vecās piena vai citas interesantas formas pudeles, nedaudz cietušas māla krūkas rotās verandu vai pagalmu, ja tajās sakārtosiet vasaras ziedus un zarus.

Jaunākie raksti