Līksma, Bārbala

Kāzu manikīrs - harmonijā ar koptēlu

Līgavai gatavojoties kāzām svarīga ir katra nianse, tai skaitā arī kāzu manikīrs. Kādu to izvēlēties, cik ilgi pirms kāzām būtu jāsāk domāt par roku sakopšanu, tā lai tās vienā no dzīves skaistākajām dienām izskatītos valdzinošas un neatvairāmas, šie un vēl daudzi citi jautājumi pirms kāzām aktuāli kļūst ikvienai līgavai.

«Ar klasisko franču manikīru nekad nav iespējams kļūdīties, tas nekādā gadījumā neizjauks Jūsu koptēlu. Savukārt ja nagi, tērps un pārējās detaļas ir gana krāšņas, koptēls var pazust. Jo krāšņāks tērps, jo vienkāršākiem jābūt nagiem. Svarīgākais ir nepārcensties,» uzsver skaistumkopšanas salona Bonitta nagu kopšanas speciāliste Elita Galvanovska.

Dabiska garuma un bez liekiem krāšņumiem
Kāzu manikīram ir jābūt saskaņotam ar kleitu un kurpēm. Ja iepriekšējos gados modē bija krāšņi un gari nagi, tad šobrīd modē atkal nācis viss dabiskais un vienkāršais.

Šobrīd modē ir dabiska un nepārspīlēta nagu forma. Ļoti bieži līgavas izvēlas klasisko franču manikīru, jo tas kāzu dienā līgavu nekādi neierobežo, tas gan lieliski piestāvēs jebkurai kāzu kleitai, gan arī nākamā dienā viņai nebūs jādomā par to, kā tērpu pieskaņot nagiem, tā vietā viņa varēs vilkt mugurā jebko, kas pašai patiks, jo franču klasiskais manikīrs iederas pie jebkura tērpa.

Ja iepriekšējos gados līgavas savam kāzu manikīram izvēlējās akrila pludinātos ziedus uz visiem nagiem, tad šobrīd modē vairāk ir akcentēt tikai vienu vai divus nagus. Tajā var būt iestrādāts Swarkovski kristāls, vai arī ja pušķī ir izmantotas nokarenās stīgas ar pērlītēm, šo pašu motīvu var izmantot arī nagos. Var izmantot arī akmentiņus, tiesa gan tie nav ieteicami sievietēm, kurām tērps ir no ļoti smalka auduma, jo tie var izraut diegus. Runājot par nagu krāsu, kāzu dienā labāk izvēlēties bēšas un pasteļtoņu krasās nagu lakas. Ļoti uzmanīgām līgavām ir jābūt arī ar sarkano krāsu. Tā nekādi neiederēsies, ja vēlēsieties radīt gaisīgi romantisku līgavas tēlu.

Tas pats attiecināms arī uz nagu garumu, šobrīd modē vairs nav izteikti gari nagi. Maksimāli klasiskais garums ir viena trešdaļa no naga plātnes.

Vai jāsaskaņo ar pedikīru...

Par to vai manikīram un pedikīram ir jābūt saskaņotam eksistē dažādi viedokļi. Ir meistari, kuri uzskata, ka mode atļauj dažādību, bet ir meistari, kas uzskata, ka saskaņots manikīrs un pedikīrs izskatās daudz harmoniskāk. Turklāt bieži vien jau apģērbā dominē dažādu stilu sajaukums, un ja vēl kāju un roku nagos valda dažādība, tad tas jau ir par daudz.

Arī pedikīrā aizvien biežāk tiek izmantots gēls, jo daudzas meitenes slēpojot vai darot kādas citas sportiskas aktivitātes atsit lielā pirksta nagu, un tas iet nost. Kāju nagiem gan meistari labāk iesaka izmantot biogēlu, kura sastāvā ir 50% proteīns. To iespējams uzklāt ļoti plānā kārtiņā un tā noņemšanai netiek izmantota vīlēšana, kas nagu traumē un padara neaizsargātu pret dažādām infekciju slimībām.

Ja kāzās izvēlamies mākslīgos nagus

Lai gan modē šobrīd ir viss dabiskais, vēl aizvien ir pietiekami daudz to sieviešu, kuras priekšroku dod gēla vai akrila nagiem. Ja sievietei nekad nav bijuši mākslīgie nagi, tad tos pieaudzēt vajadzētu vismaz nedēļu iepriekš. Ir svarīgi, lai viņa ar tiem aprod, jo ne vienmēr tas notiek tik ātri. Jāielāgo gan, ka nagu garumam ir jābūt samērīgam, tie nedrīkst būt pārāk gari, jo tad tas var būt ļoti apgrūtinoši. Piemēram, ar gariem nagiem ir ļoti grūti noturēt līgavas pušķi, vai arī var gadīties neveiklas situācijas, ka nagu dēļ līgava nevar līgavainim pat pirkstā uzvilkt gredzenu. Pie gariem nagiem ir jāpierod pamazām. Ja tie būs ļoti gari pastāv liels risks, ka sieviete tos nolauzīs jau nākamajā dienā.

Savukārt, ja sievietei pieaudzētie nagi jau ir bijuši, tad labāk tos likt tuvāk kāzu dienai, divas trīs dienas pirms kāzām, lai tie izskatās pēc iespējas svaigāk.

Cik ilgi pirms kāzām jāsāk domāt par rokām...

Par savu roku stāvokli pastiprināti ir jāsāk rūpēties jau mēnesi pirms kāzām. To var darīt gan mājās, gan arī dodoties uz salonu. Aizejot pie meistara viņš novērtēs Jūsu roku ādas un nagu stāvokli un kopīgi ar Jums izstrādās programmu, kas nepieciešama jūsu rokām. Piemēram, ja roku āda ir raupja, tad to vērts par labu palīdz parafīna vanniņas.

Ja roku sakopšanu esat uzņēmušās veikt pašas, tad pirmais kas noteikti ir jāatceras, ka pēc katras mazgāšanas rokas ir jāsasmērē ar krēmu, kā arī vismaz divas reizes nedēļā ir ieteicams pīlings.  Tas pagatavojams pavisam vienkārši. Piemēram, cukurs ar dabīgo lavandas eļļiņu vai arī kafijas biezumi sajaukti ar eļļu.

Kad ir īstais laiks, lai taisītu kāzu manikīru un pedikīru? Ja tas tiks darīts pāris dienas pirms kāzām, pastāv risks, ka kāzu dienā nagu laka var sākt lobīties. Vislabāk manikīru ir taisīt dienu pirms kāzām. Klasiskajam manikīram jārēķina no pusotras līdz divām stundām, savukārt nagu pieaudzēšanai ar dizaina veidošanu līdz pat četrām stundām. Viss atkarīgs no tā, cik sarežģīts būs naga dizains. Savukārt pedikīru var uztaisīt arī pāris dienas pirms kazām.

Runājot par izmaksām, franču manikīrs salonos vidēji maksā – 10 latus, nagu pieaudzēšana vidēji 35 – 45 lati, savukārt pedikīrs – 20 lati.

Ar meistaru ir jāpārrunā vissīkākās detaļas
Ar meistaru ir jāizrunā vissīkākās detaļas, piemēram, kur kāzas ir plānotas, kādas aktivitātes tajās būs, kā arī vēl daudzi citi sīkumi. Tikai vadoties pēc šīs informācijas, meistars Jums spēs izveidot tādu manikīru, lai tas izturētu visu kāzu laiku, jo ir jāsaprot, ja kāzās plānotas sportiska tipa aktivitātes, tad līgavai manikīru nekad nevarēs veidot tādu, kāds tas varētu būt sievietei, kurai kāzu dienā plānots romantiski gaisīgs izbrauciens ar gaisa balonu. Protams, ka meistaram ir arī jāzina, kāds būs Jūsu tērps, kā arī pārējie aksesuāri.

Jaunākie raksti