Vēsma, Fanija

Kāzu kleitas: kā izvēlēties sev atbilstošu kāzu kleitu?

Kā izvēlēties sev atbilstošu kāzu kleitu? Ja Tavi apkārtmēri ir ideāli vai tuvu tam, tad Tev nav par ko satraukties, jo Tev piestāvēs jebkurš kāzu tērps. Taču arī pārējām sievietēm nav jābēdā, ir tikai jāliek lietā zināšanas par apģērba piemērotību noteiktam ķermeņa tipam. Tādējādi, jebkurš defekts tiks pārvērts par efektu!

Izteikti apaļīgām sievietēm....
Lai gan bieži tiek uzskatīts, ka sievietes ar šādu augumu nevar atļauties vilkt korsešu veida kleitas, tā nav. Tiesa gan, noteikti vajadzētu izvairīties no šuvēm jostas vietā, un kleitas augšdaļa nedrīkst būt bez piedurknēm. Ja izvēlaties korseti, būtu ieteicams, lai tā pāriet V veida kleitā. Tādejādi iespējams apslēpt gurnus. Šī tipa sievietēm labāk izvēlēties garās kleitas. Izvairieties no smagiem un spīdīgiem audumiem vai tādiem, kuri ceļas stāvus, rišām, volāniem, lentēm. Tas viss veido papildus apjomu. Tā vietā labāk izvēlēties plūstošus audumus. Arī tad, ja tiek izmantotas mežģīnes, tad tikai ar vertikālām līnijām.

Ja ir plati gurni...

Ja sievietei ir izteikts viduklis un ķermeņa augšējā daļa ir šaurāka kā gurni, tad viņai piestāvēs kleitas, kuras augšdaļa ir pieguļoša, bet apakšdaļa paplatināta kupla. Zem tās nevarēs redzēt, ka gurni ir platāki. Radīsies iespaids, ka šī tērpa nēsātājai ir perfekta figūra.

Ja ir mazas krūtis...
Ja sievietei, ir mazas krūtis, tad rūpīgi ir jāapdomā, vai tiešām izvēlēties korsešu veida kleitu, jo tai nebūs uz kā turēties. Tieši šī iemelsa dēļ, ieteicams to papildināt ar lencītēm. Meitenēm, kurām ir mazas krūtis, un korsete, jāizvairās arī no tā, lai kleitas apakša nav pārāk smagnēja, pretējā gadījumā, jaunajai sievai visu vakaru var nākties uztraukties par to, vai viņas tērps vēl aizvien ir īstajā vietā. Panākt krūšu vizuālu palielinājumu, var kleitas krusu zona veidojot drapējumus, dažādus savilkumus, kā ari izmanot volānus.

Ja ir lielas krūtis...
Sievietēm ar kuplām krūtīm ir jāizvairās no augstās jostas, kā arī no augstajām korsetēm. Labi izskatīsies V un U veida izgriezumi, tērpa augšējā daļā. Izvēlieties plūstošas formas kleitu, tādus svārkus, kas plūstu pa Jūsu ķermeni, un atklātu tā izliekumus. Ja izvēlēsieties kleitu ar piedurknēm, tām vajadzētu būt pēc iespējas vienkāršākām.

Ja ir šauri gurni...
Ja Jūsu gurni ir šaurāki kā ķermeņa augšdaļa, tad Jūsu tērpam ieteicama taisna, pieguļošu svārku daļa, bet augšdaļā akcentēts vidus ass, neuzsverot plecus. Varētu derēt arī augšdaļā pieguļoša, bet lejas daļā kuplāka kleita, kas radīs iespaidu, ka gurni ir tik pat plati kā ķermeņa augšdaļa.

Maza auguma sievietēm...
Lai padarītu sevi vizuāli garāku, ieteicams izmantot pagarināto korseti.
Jo zemāka tā būs, jo sieviete izskatīsies slaidāka un garāka. Tas gan notiks tikai tad, ja sieviete būs izvēlējusies garo kleitu. Kleita var būt rotāta ar dekoratīvu horizontālu šuvi vai mežģīnēm. Tas vizuāli pagarina siluetu. Atturēties vajadzētu no kruzuļiem, rišām un jostām. Lai padarītu līgavu vizuāli garāku, var izmantot arī plīvuru, kurš sniedzas līdz pat grīdai.

Ja ir apaļīgs vēderiņš....
To var lieliski noslēpt ar augstās jostas palīdzību. Šajā gadījumā var izvēlēties grieķu stila kleitas, kur jostas vieta sākas uzreiz zem krūtīm. Nevajadzētu izvēlēties kontrastējošas krāsas, tērpa augšējai un apakšējai daļai. Šāds tērps lieliski izskatīsies arī grūtniecēm.

Liela nozīmē ir arī kāzu tērpa krāsai. Svarīgi, lai tā nekontrastētu ar Jūsu ādas, matu un acu krāsu.

Sievietēm, kurām piestāv vēsie toņi – vislabāk izskatīsies žilbinoši balta kleita vai
balta ar violetu, zilganu, vai kafijas ar pienu nokrāsu.

Sievietēm, kurām piestāv gaišie toņi – vispiemērotākais tērps būs piena balts vai balts ar rozīgu, iepelēku vai kakao nokrāsu.

Sievietēm, kurām piestāv silti, maigi toņi – vispiemērotākā kleita būs pienbaltā krāsā vai baltā ar aprikožu, krēmīgu vai šampanieša nokrāsu.

Sievietēm, kurām piestāv siltie, košie toņi – piemērotāks būs tērps pienbaltā vai baltā ar persiku, šampanieša vai smilšu nokrāsu.

Jaunākie raksti