Pilngraudu maizītes ar lasi, avokado un olu
Gatavošanas laiks - 15 minūtes.
Sastāvdaļas (4 maizītēm)
- 4 pilngraudu maizes šķēles
- 200 g svaigas laša vai foreles filejas
- 1 liels nogatavināts avokado
- 8 vārītas paipalu olas (vai 2 vistu olas)
- 1 plānās šķēlēs sagriezts gurķis
- Zaļumi pasniegšanai (redīsu, zirņu vai citu augu dīgsti)
- sāls, melnie pipari
Pagatavošana
Sagrieziet plānās šķēlītēs zivi. Notīriet un ar dakšiņu samīciet avokado, lai veidojas krēmīgs "avokado sviests" (tajā var palikt arī lielāki avokado gabali). Pievienojiet avokado masai nedaudz sāls. Uzsmērējiet to uz maizītēm, lieciet virsū lasi un gurķi, pa virsu uzliekot sagrieztas, vārītas olas. Pārkaisiet ar garšvielām, rotājiet ar zaļumiem un pasniedziet!
Čia un jogurta pudiņš ar ogām
Gatavošanas laiks - 10 minūtes. (+ laiks čia sēklu uzbriedināšanai).
Sastāvdaļas (4 personām)
- 400 g grieķu jogurta bez piedevām
- 200 g mandeļu, auzu vai kokosriekstu piena (var izmantot arī govs pienu)
- 50 g čia sēklu
- 30 g medus
- dažādas ogas rotāšanai
Pagatavošana
Sajauciet pienu ar jogurtu un medu. Maisījumam pievienojiet čia sēklas, samaisiet ar karoti. Lieciet visu ledusskapī vismaz uz 2 stundām (labāk uz nakti), lai sēklas kārtīgi uzbriest. Ja vēlaties, lai pudiņam ir šķidrāka konsistence, pirms pasniegšanas tam piejauciet vēl nedaudz jogurta vai piena. Pasniedziet, rotājot ar ogām!