AVEŅU-ROŽU SĪRUPA KOKTEILIS
Sastāvdaļas
(2 nelielām glāzēm)
Sīrupam
- sula no 1 laima
- 1 tasīte svaigu aveņu (125 g)
- 8-10 svaigas ēdamo rožu lapas vai 1 ēdamk. kaltētu ēdamo rožu ziedlapu
- 250 ml negāzēta VENDEN dabīgā minerālūdens
- 120 g cukura
- 1 olas baltums
- 250 ml gāzēta VENDEN dabīgā minerālūdens
- Rožu lapiņas
- Sublimētas ⃰ vai svaigas avenes kokteiļa rotāšanai
- Sasmalcinātās sublimētās avenes glāžu dekorēšanai
Pagatavošana
1. Pagatavo sīrupu – uzvāri negāzētu VENDEN ūdeni kopā ar cukuru. Kad ūdens varās, ieber tajā avenes, laima sulu un rožu lapas, vāri ~5 minūtes uz vidējās uguns, līdz parādās burvīga smarža un sīrups sabiezē. Ūdeni ar avenēm nokās un kārtīgi izspaidi ogu mīkstumus caur sietu vai marli. Sīrupu atdzesē.
2. Grezno glāzes ar smalcinātām sublimētām avenēm – ieber tās nelielā šķīvī, lai veidotos 2-3 mm plats aveņu pulvera slānis. Glāzes malu viegli samitrini, izmantojot laima miziņu, tad glāzes malu liec aveņu pulverī – smalkās aveņu daļas pielips mitrajai glāzes malai, veidojot romantisku dekoru.
3. Blenderī saputo olas baltumu kopā ar 60 – 100 g sīrupa (sīrupa daudzumu variē pēc garšas – jo vairāk sīrupa, jo saldāks un intensīvāks būs kokteilis) un VENDEN gāzēto minerālūdeni. Puto apmēram ~2 minūtes, līdz iegūtas smalkas rozā putas. Pildi glāzes ar iegūto maisījumu un rotā to ar rožu lapiņām un avenēm. Pasniedz pēc ~1 min. Pa šo laiku kokteilis noslāņosies, augšā paliks putas, bet pamatnē – aveņu sīrups.