Uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu “ELVI” piedāvā veselīgu uzkodu receptes, kas noderēs, lai mazinātu izsalkumu, kamēr gatavojas grila ēdieni, taču našķējoties palīdzēs izvairīties no liekām kalorijām. Īpaši noderīgas šīs receptes būs Līgo svinētājiem, kad vēlme kaut ko apēst bieži vien nepāriet visas nakts garumā.
Dārzeņu stienīši ar grieķu jogurta-gorgonzolas mērci
Sastāvdaļas
- dažādi dārzeņi (burkāni, ķirštomātiņi, cukīni, ziedkāposti, gurķi, brokoļi, paprika, redīsi u.c.)
- 300 g grieķu jogurta
- liela sauja svaigu diļļu
- liela sauja svaigu pētersīļu1 tējk. ar kaudzi ķiploku pulvera
- pipari pēc garšas
- 50 g gorgonzolas siera (vai cita siera ar zilo pelējumu)
Pagatavošana
1. Zaļumus smalki sakapā. Jogurtu un sieru ar dakšiņu samaisa, pievieno ķiploku pulveri, piparus un sasmalcinātos zaļumus.
2. Dārzeņus ar garenu formu sagriež stienīšos, ziedkāpostus un brokoļus sadala mazākās ziedkopās, kirštomātiņus atstāj veselus.
3. Visus dārzeņus kārto uz šķīvja, pasniedz kopā ar mērci.
Augļu salāti ar magoņu sēklu mērci
Sastāvdaļas
- svaigi augļi un ogas (zemenes, mellenes, kazenes, saldie ķirši, mango, aprikozes, kivi u.c.)
- piparmētru lapas
- sula no 2 apelsīniem
- sula no 1 laima
- 1 ēdamk. magoņu sēkliņu
- 1 ēdamk. medus
Pagatavošana
1. Bļodā liek veselas ogas (lielākās var pārgriezt uz pusēm vai ceturtdaļās, saldajiem ķiršiem izņem kauliņus), aprikozes, kivi, mango un citus augļus sagriež sev tīkamas formas gabaliņos.
2. Sajauc apelsīnu un laima sulu kopā ar medu un magoņu sēkliņām.
3. Smalki sakapā piparmētru lapiņas. Visas sastāvdaļas samaisa kopā un uzreiz pasniedz!