Lai katrs pats varētu pārliecināties par šo produktu labo ietekmi uz mūsu organismu un, protams, fantastisko garšu, piedāvājam 3 lieliskas un svaigas čia pudiņu receptes, kas lieliski derēs brokastīs un jebkuras gaumes cienītājiem. Šoreiz iedvesmojamies no populārās Lielbritānijas blogeres Samiras Kazan.
Čia pudiņš enerģijai
Sastāvdaļas
- 300 ml mandeļu vai kokosriekstu piens
- 3 ĒK čia sēklas
- 1/4 TK vaniļas ekstrakts
- 1/2 ĒK kļavu sīrupa (vai cits dabīgais saldinātājs, piemēram, medus)
- 1 banāns
- 1/2 sarkanā biete
- saldētas ogas – zemenes, mellenes, kazenes
- 1/2 ĒK kakao pulveris
Pagatavošana
1. Traukā liek čia sēklas, vaniļas ekstraktu, kļavu sīrupu un pārlej ar 225 ml mandeļu piena. Ļauj sēklām uzbriest. Vislabāk tās atstāt ledusskapī uz 12 stundām.
2. Blenderī liek banānu, bieti, ogas un kakao pulveri, pielej atlikušos 75 ml piena. Blendē, līdz viss ir kārtīgi sajaucies.
3. Glāzēs kārto piebriedušo čia pudiņu, tam virsū lej smūtija masu. Dekorē ar svaigām/saldētām ogām un/vai augļiem.
Čia detox pudiņš
Sastāvdaļas
- 300 ml mandeļu vai kokosriekstu piens
- 3 ĒK čia sēklas
- 1/4 TK vaniļas ekstrakts
- 1/2 ĒK kļavu sīrups (vai cits dabīgais saldinātājs, piemēram, medus)
- 1 banāns
- saldētas zemenes
- 1/2 avokado
- 1/2 bietes
Pagatavošana
1. Traukā liek čia sēklas, vaniļas ekstraktu, kļavu sīrupu un pārlej ar 225 ml mandeļu piena. Ļauj sēklām uzbriest. Vislabāk tās atstāt ledusskapī uz 12 stundām.
2. Blenderī liek banānu, bieti, zemenes, avokado un pievieno 75 ml mandeļu piena. Blendē, līdz viss ir kārtīgi sajaucies.
3. Glāzēs kārto piebriedušo čia pudiņu, tam virsū lej smūtija masu. Dekorē ar svaigām/saldētām avenēm un/vai augļiem.
Saldai čia pudiņš
Sastāvdaļas
- 300 ml mandeļu vai kokosriekstu piens
- 3 ĒK čia sēklas
- 1/4 TK vaniļas ekstrakts
- 1/2 ĒK kļavu sīrups (vai cits dabīgais saldinātājs, piemēram, medus)
- 1 banāns
- saldētas zemenes
Pagatavošana
1. Traukā liek čia sēklas, vaniļas ekstraktu, kļavu sīrupu un pārlej ar 225 ml mandeļu piena. Ļauj sēklām uzbriest. Vislabāk tās atstāt ledusskapī uz 12 stundām.
2. Blenderī lej atlikušo pienu, pievieno banānu un saldētās zemenes. Blendē, līdz viss ir kārtīgi sajaucies.
3. Glāzēs kārto piebriedušo čia pudiņu, tam virsū lej smūtija masu. Dekorē ar saldētām avenēm un/vai augļiem.