Sastāvdaļas (2~4 glāzēm)
- 500 ml VENDEN gāzētā ūdens ar dzērveņu aromātu
- 125 g aveņu
- sula no 4 apelsīniem
- laims
- ledus
- ½ glāze dzeramā ūdens
- medus (pēc vēlmes)
- saišķis piparmētru lapu
Pagatavošana
1. Katliņā liek avenes un pusi piparmētru lapu ar visiem zariņiem, pielej 1/2 glāzi dzeramā ūdens un uzvāra.
2. Visu izkāš caur sietu, pamatīgi izberžot aveņu mīkstumus un kārtīgi saspaidot piparmētru lapas (sietiņā ir jāpaliek aveņu kauliņiem un piparmētrām).
3. Iegūto aveņu - piparmētru biezeni atdzesē un, ja kokteili vēlas saldāku - pievieno tam nedaudz medus.
4. Katras glāzes pamatnē ielej 2-3 ēdamkarotes aveņu-piparmētru biezeņa.
5. Piepilda glāzes ar ledu.
6. Lēnām salej glāzēs svaigi spiestu apelsīnu sulu, to vienmērīgi sadalot pa visām glāzēm.
7. Atlikušajā glāzes daļā piepilda VENDEN gāzētu ūdeni.
8. Rotā ar laima šķēli un piparmētru lapām. Pasniedz uzreiz!
* Lai kokteilis izskatītos iespaidīgāk, to veido kārtainu, taču pirms dzeršanas visas sastāvdaļas nepieciešams samaisīt kopā.