Fricis, Vikentijs, Vincents

Vasarīgs bezalkoholiskais mohito ar ogām un citrusaugļiem

Garie, saulainie vakari un atvaļinājuma noskaņojums tā vien mudina nodoties nesteidzīgai dzīves baudīšanai un izmēģināt kādu atspirdzinošu dzērienu ar vasaras ogu aromātu, tādēļ uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI un dabīgā minerālūdens ražotāju VENDEN piedāvā viegli pagatavojama, vasarīga bezalkoholiskā mohito recepti, kas pārsteigs ar oriģinalitāti un ļaus izbaudīt ogu garšu valdzinājumu!

Sastāvdaļas (2~4 glāzēm)

- 500 ml VENDEN gāzētā ūdens ar dzērveņu aromātu
- 125 g aveņu
- sula no 4 apelsīniem
- laims
- ledus
- ½ glāze dzeramā ūdens
- medus (pēc vēlmes)
- saišķis piparmētru lapu
 

Pagatavošana

1. Katliņā liek avenes un pusi piparmētru lapu ar visiem zariņiem, pielej 1/2 glāzi dzeramā ūdens un uzvāra.

2. Visu izkāš caur sietu, pamatīgi izberžot aveņu mīkstumus un kārtīgi saspaidot piparmētru lapas (sietiņā ir jāpaliek aveņu kauliņiem un piparmētrām).

3. Iegūto aveņu - piparmētru biezeni atdzesē un, ja kokteili vēlas saldāku - pievieno tam nedaudz medus.

4. Katras glāzes pamatnē ielej 2-3 ēdamkarotes aveņu-piparmētru biezeņa.

5. Piepilda glāzes ar ledu.

6. Lēnām salej glāzēs svaigi spiestu apelsīnu sulu, to vienmērīgi sadalot pa visām glāzēm.

7. Atlikušajā glāzes daļā piepilda VENDEN gāzētu ūdeni.

8. Rotā ar laima šķēli un piparmētru lapām. Pasniedz uzreiz!

* Lai kokteilis izskatītos iespaidīgāk, to veido kārtainu, taču pirms dzeršanas visas sastāvdaļas nepieciešams samaisīt kopā.

Līdzīgie raksti