Fricis, Vikentijs, Vincents

TOP 6 receptes bezalkoholiskiem vasaras dzērieniem

Saskaņā ar Latvijas ūdens ražotāja VENDEN veikto aptauju, vairāk nekā trešdaļa jauniešu (38%) ikdienā izvēlas dzert ūdeni, kas ir sevišķi būtiski vasarā, jo labākais veids kā cīnīties ar karstumu, ir dzert daudz šķidruma. Tieši tāpēc pieredzes bagātais bārmenis Linards Grundmans ir sagatavojis vairākas vasaras dzērienu receptes, kuru pamatā ir ūdens, un ar kurām viņš dalījās VENDEN meistarklasē.

“Ceru, ka šīs receptes radīs kaut nedaudz daudzveidības mūsu ikdienas ritmā un patiks visiem dabīgā minerālūdens cienītājiem,” saka Linards.

Kokteiļu gatavošanas guru ar sešu gadu pieredzi, divus gadus pēc kārtas ir uzvarējis Latvijas kokteiļu gatavošanas čempionātā. Šī gada novembrī Linards pārstāvēs Latviju pasaules čempionātā Ķīnā, kategorijā “flair bārmeņi”. Šobrīd viņš dalās ar labākajām bezalkoholisko dzērienu receptēm.

 

Venden Orange Spritz

Sastāvdaļas:
- Svaiga spiesta apelsīnu sula – 100ml
- Apelsīnu sīrups spritz – 20 ml
- Gāzēts dabīgais minerālūdens “Venden” – 100 ml

Pagatavošana: visas sastāvdaļas ielejiet vīna glāzē, pievienojiet ledu un samaisiet. 
Dekors: apelsīnu šķēlīte.

 

Saldais čili dārzs

Sastāvdaļas:
- Nenomizota ingvera šķēles – 3 gab.
- Šķēle sarkanā čili
- Medus – 10 ml
- Svaigi spiesta citronu sula – 15 ml
- Viegli gāzēts dabīgais minerālūdens Venden  – 100 ml

Pagatavošana: ielieciet glāzē 3 nenomizotas ingvera šķēles, vienu šķēli sarkanā čili un visu sastampājiet ar stampu. Pievienojiet klāt pārējās sastāvdaļas, kā arī ledu. Visu kārtīgi apmaisiet.
Dekors: ingvers un čili šķēle.

 

Bazilika sapnis

Sastāvdaļas:
- Gurķa mizas – 3 gab.
- Bazilika lapas – 3 gab.
- Svaiga citrona sula – 10 ml
- Gāzēts dabīgais minerālūdens “Venden” – 130 ml

Pagatavošana: nomizojiet trīs lielas gurķa šķēles, ielieciet glāzē un pievienojiet 3 bazilika lapas. Visu ar karoti nedaudz piespiediet, lai no mizas izdalās gurķa sula un no bazilika aromāts. Pievienojiet ledu un ielejiet pārējās sastāvdaļas, pēc tam visu kārtīgi apmaisiet.
Dekors: gurķa miza, bazilika galviņa.

 

Sarkanais apelsīns

Sastāvdaļas:
- Svaiga biešu sula – 20 ml
- Svaiga apelsīnu sula – 60 ml
- Gāzēts dzēriens “Venden” ar dabīgu citronu aromātu– 100 ml

Pagatavošana: abas sulas sajauciet glāzē, pievienojiet ledu, papildiniet ar gāzēto dzērienu, kuram ir citronu aromāts, un kārtīgi visu samaisiet.
Dekors: kaltēts apelsīnu čipsis.

 

Rabarberu sezona

Sastāvdaļas:
- Svaigs rabarbers – 4 šķēles
- Svaiga citronu sula – 10 ml
- Kļavu sīrups – 10 ml
- Turku zirņu šķidrums (Aqufaba) – 10 ml
- Negāzēts dabīgais minerālūdens “Venden” – 50 ml

Pagatavošana: glāzē vai šeikerī ielieciet 4 rabarberu ripiņas un sastampājiet ar stampu. Pievienojiet visas pārējās sastāvdaļas un kārtīgi sajauciet ar ledu, izmantojot šeikeri. Kokteili izkāsiet caur sietu, lai tas būtu bez ledus.
Dekors: svaiga rabarberu miza, piparmētru galviņa.

 

Dzērveņu lietus

Sastāvdaļas:
- Persiku biezenis – 100 ml
- Svaiga greipfrūta sula – 30 ml
- Gāzēts “Venden” dzēriens ar dabīgu dzērveņu aromātu – 100 ml

Pagatavošana: sablendējiet persikus līdz viendabīgai masai. Lai biezenis būtu šķidrākas konsistences, pievienojiet nedaudz negāzētu ūdeni “Venden”. Glāzē ielieciet ledu, uz tā uzlejiet visas sastāvdaļas un apmaisiet.
Dekors: Greipfrūta miziņa, rozmarīna kātiņš.

Līdzīgie raksti