Sastāvdaļas (8 glāzēm):
- 120 g granātābolu sīrupa*
- 1 pudele Prosecco Brut
Rotāšanai:
- granātābola sēkliņas
- rozmarīna zariņi
- 50 g cukura
- kanēlis pēc garšas
- ½ tējk. pulverveida ēdamā zelta
- citrons vai laims
Pagatavošana:
Grezno glāzes ar cukura un kanēļa maisījumu – samaisi cukuru ar zelta pulveri un ieber nelielā šķīvī, lai veidotos 2-3 mm plats kanēļcukura slānis. Ar citrona miziņu nobrauc pa glāzes maliņu un tad glāzes maliņu apviļā cukurā. Katrā glāzē ielej pa ~15 g granātābola sīrupa un pielej galveno sastāvdaļu - Prosecco. Rotā ar rozmarīna zariņu, granātābolu sēkliņām un pasniedz.
*Granātābolu sīrupam
- 50 g baltā cukura
- 200 ml granātābolu sulas vai nektāra
- 1 rozmarīna zariņš (pēc vēlmes)
Uzvāri granātābolu sulu kopā ar cukuru, vāri 3-5 min, līdz sīrups sabiezē.
Pievieno rozmarīna zariņu un atstāj pilnībā atdzesēties.