Sastāvdaļas:
- paciņa šokolādes cepumu
- 100 g smalki sakapātu lazdu riekstu
- 200 g pūdercukura
- 2 ĒK kukurūzas sīrupa
- 1 TK šķīstošās kafijas
Pagatavošana:
1. Mazā bļodā lej kukurūzas sīrupu un pievieno šķīstošo kafiju. Kārtīgi samaisa.
2. Šokolādes cepumus ievieto virtuves smalcinātājā un samaļ, līdz cepumi iegūst tādu konsistenci, it kā būtu smalki sakapāti ar nazi. Ja nav smalcinātāja, tos var iebērt izturīgā plastmasas maisiņā un, sitot ar virtuves rulli vai jebkuru citu cietu priekšmetu, saberzt smalkā masā.
3. Lielā bļodā ber sasmalcinātos cepumus, lazdu riekstus un apmēram 150 g pūdercukura. Apmaisa.
4. Cepumu un riekstu masai pielej pagatavoto šķidrumu. Ar karoti maisa tik ilgi, līdz viss ir kārtīgi sajaucies un izveidojusies mitra konsistence.
5. Uz cepamās pannas vai virtuves dēlīša izklāj pergamenta papīru. Ar rokām no masas saveļ nelielas bumbiņas, apviļā pūdercukurā un novieto uz cepamā papīra. Pēc 10 minūtēm apvalsta pūdercukurā vēlreiz.
Patīkamu našķošanos!