Fricis, Vikentijs, Vincents

Šokolādes lavas kūka

Kas gan var pārspēt pašu rokām gatavotu šokolādes lavas kūku, kas ar savu maigo tekstūru un plūstošo šokolādi iekšpusē pievelk ikvienu, kas tai nonāk tuvumā? Šis debešķīgais deserts ir īsta šokolādes mīļotāju paradīze un lieliski derēs saldam Valentīndienas mielastam.

Nepieciešams:

- 110 g sviesta
- 220 g tumšās šokolādes
- 200 g pūdercukura + 1 TK pārkaisīšanai
- 2 veselas olas
- 2 olu dzeltenumi
- 6 ĒK kviešu miltu
- 1 TK kakao pulvera

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2. Ietauko ar sviestu 4 suflē (derēs krēma brulē trauciņi) trauciņus.

3. Ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi kopā ar sviestu. Kad masa ir viendabīga, iemaisa pūdercukuru.

4. Pievieno 2 olas un atsevišķi 2 olu dzeltenumus, kārtīgi izmaisa. Pieber miltus un turpina maisīt, līdz viss ir kārtīgi sajaucies.

5. Masu pārlej suflē trauciņos un liek krāsnī uz 13-14 minūtēm, līdz tikai ārpuse ir izcepusies.

6. Ņem ārā no krāsns un uzmanīgi izceļ no suflē trauciņiem.

7. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

 

Līdzīgie raksti