Sastāvdaļas
- maize (pēc izvēles)
- sviests
- olas
- sāls
- pipari
Pagatavošana
1. Tosterī ievieto maizes šķēles un tās tostē.
2. Pannā izkausē sviestu.
3. Ņem karstumizturīgu formu (piemēram, zaķa vai kāda cita Lieldienu simbola formā) un liek uz pannas. Formas iekšpusē iesit olu.
4. Cep uz vienmērīgas liesmas, līdz baltums sāk sacietēt.
5. Kamēr ola cepas, ar formiņas vai naža palīdzību izgriež tostermaizi olai atbilstošā formā (piemēram, ja ola ir kā zaķis, tad arī maize būs tādā pašā formā).
6. Kad ola ir gatava, izmantojot lāpstiņu, to uzmanīgi uzliek uz tostermaizes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus un pasniedz siltu.