Sastāvdaļas
- 4 lieli saldie kartupeļi
- olīveļļa
- sāls
- pipari
- saldā paprika (garšviela)
- karijs (pēc izvēles)
Pagatavošana
1. Saldos kartupeļus sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Izmantojot formiņu, izspiež saldo kartupeli zaķa un/vai cāļa formā.
2. Cepamo pannu izklāj ar pergamenta papīru un izkārto saldos kartupeļus.
3. Pārlej ar olīveļļu un pārber ar pipariem, sāli un citām garšvielām pēc jūsu izvēles.
4. Cep cepeškrāsnī 170 grādos pēc Celsija 20-30 minūtes.
5. Kad saldie kartupeļi ir izcepušies un ieguvuši brūnganu nokrāsu, cepamo pannu ņem ārā no krāsns un uz brīdi noliek atdzesēties.
6. Izkārto traukā un pasniedz.