Fricis, Vikentijs, Vincents

Saldā kartupeļa zaķēni Lieldienām

Pavasaris ir īstais laiks, lai ēdienkartē iekļautu vairāk dārzeņu, kas ir bagāti ar mūsu organismam tik nepieciešamajiem vitamīniem un minerālvielām. Viens no mazāk apgūtiem, toties ārkārtīgi gardiem dārzeņiem ir saldais kartupelis, kas, bagātināts ar A un C vitamīnu, savas maigās garšas dēļ ir iemantojies lielu piekrišanu. Lūk, ideja, kā bezgala īsā laikā un bez mazākās piepūles pagatavot tematiskus Lieldienu saldā kartupeļa zaķēnus un cālēnus.

Sastāvdaļas

- 4 lieli saldie kartupeļi
- olīveļļa
- sāls
- pipari
- saldā paprika (garšviela)
- karijs (pēc izvēles)

Pagatavošana

1. Saldos kartupeļus sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Izmantojot formiņu, izspiež saldo kartupeli zaķa un/vai cāļa formā.

2. Cepamo pannu izklāj ar pergamenta papīru un izkārto saldos kartupeļus.

3. Pārlej ar olīveļļu un pārber ar pipariem, sāli un citām garšvielām pēc jūsu izvēles.

4. Cep cepeškrāsnī 170 grādos pēc Celsija 20-30 minūtes.

5. Kad saldie kartupeļi ir izcepušies un ieguvuši brūnganu nokrāsu, cepamo pannu ņem ārā no krāsns un uz brīdi noliek atdzesēties.

6. Izkārto traukā un pasniedz.
 

Līdzīgie raksti