Vampīra skūpsts
Sastāvdaļas (2 glāzēm)
Glāžu dekorēšanai
- 100 g zeltainā cukura sīrupa (var izmantot arī balto cukura sīrupu)
- Sarkanā pārtikas krāsviela
Kokteilim
- 50 ml viskija vai ruma
- 100 ml dzērveņu vai granātābolu sulas
- 330 ml ābolu sidra
- 1 ēdamk. grenadīna sīrupa
- šķipsniņa kanēļa (ja vēlas)
- zelta pārtikas pulveris (ja vēlas)
Pagatavošana
1. Gatavo glāžu dekoru jeb "asinis" - zeltaino sīrupu kopā ar sarkano pārtikas krāsvielu 2-3 minūtes karsē uz vidējas uguns, līdz masa nedaudz sabiezē. Tad visu nedaudz atdzesē un, kad šķidrums kļūst mazliet staipīgs jeb viskozs, ar mazās karotes palīdzību pārlej sīrupu pāri glāžu maliņām - sīrups saskaroties ar stiklu ātri sacietēs un pār glāzes malu veidosies asinīm līdzīgi notecējumi.
2. Šeikerī kārtīgi sakrata rumu vai viskiju kopā ar sulu, kanēli, zelta pulveri un grenadīnu. Iegūto maisījumu izlej glāzēs, atlikušo glāzes daļu piepilda ar ābolu sidru. Pasniedz!