Sastāvdaļas:
400 g medus
400 g cukura
400 g sviesta
2 kg multi
Garšvielas (koriandra sēklas, krustnagliņas, kanēlis, muskatrieksti, ingvers, melnie pipari, kaltēta apelsīna miziņa)
2 tējkarotes sodas
Gatavošana:
1. Piparkūkas mīklas gatavošana sākas ar medus, sviesta un puses cukura daudzuma, garšvielu sildīšanu uz lēnas uguns.
2. Uz pannas pa to laiku karamelizē atlikušo pusi cukura, kad tas kļuvis brūns, pielej pusglāzi karsta ūdens un maisa, līdz cukurs izšķīdis. Iegūto karamelizēto masu ieteicina un iemaisa medus/sviesta maisījumā, visu kopā uzvāra.
3. Masu noņem no uguns un sāk bērt iekšā miltus, kuri sajaukti ar sodu. Miltus ber tik daudz, lai mīklu kļūst grūti maisīt, tad to liek uz galda un mīca, pakāpeniski vēl pievienojot miltus. Jāiegūst mīkla, kas nelīp pie rokām.
4. Mīklu atdzesē, ņem pa gabaliņam, rullē plānu, apsmērā ar olu un cep.
5. Ja pietiek pacietības un prieka, piparkūkas var arī glazēt vai rotāt ar veikalos nopērkamajiem dekoriem.