Sastāvdaļas
- 2-3 zemenes
- 1-2 TK citronu sulas
- 1/2 vaniļas pāksts
- nedaudz cukura
- 100 g krēmsiera
- 1 TK sviesta
- kārtainā mīkla
- nedaudz pūdercukura
Pagatavošana
1. Bļodā liek krēmsieru, cukuru, citrona sulu un vaniļas pāksts sēkliņas. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa.
2. Pannā izkausē sviestu.
3. Izmantojot zaķa formiņu no kārtainās mīklas izspiež apmēram 24 zaķēnus. Ar konditorejas otu 12 zaķus apsmērē ar izkausēto sviestu.
4. Atlikušos 12 zaķus apziež ar nelielu daudzumu pagatavotās krēmsiera masas.
5. Zaķi, kurš apsmērēts ar sviestu, liek virsū zaķim, kurš apklāts ar krēmsieru, tā lai abi saskartos. Maliņas nedaudz ierullē uz iekšu. Atkārto procesu ar pārējiem mīklas zaķiem.
6. Zemenes pārgriež uz pusēm un izveido sirds formu, katru no tām iespiež zaķiem “vēderā”.
7. Zaķēnus liek krāsnī un cep 170 grādos pēc Celsija apmēram 10 minūtes.
8. Kad mīkla ir piepūtusies un sākusi apbrūnēt, ņem ārā no cepeškrāsns un ļauj atdzist. Tad zaķus pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz svaigu.