Fricis, Vikentijs, Vincents

Māmiņdienas kūka

Pavasaris nāk ne tikai ar sauli un gaišām domām, bet arī svaigiem augļiem un ogām, kurus, bagātinātus ar dažādiem vitamīniem un minerālvielām, iekļaut uzturā ir pavisam vienkārši. Tāpēc šoreiz piedāvājam smelties iedvesmu gardai un veselīgai zemeņu tartei, kuru pagatavot būs pa spēkam ikvienam un kas būs lielisks pārsteigums māmiņdienā.

Jāpiebilst, ka šīs māmiņdienas kūkas pagatavošanai nav izmantots ne cukurs, ne milti, tādēļ īpaši par to priecāsies veselīga dzīvesveida piekritēji. Turklāt šī māmiņdienas kūka bez cepšanas būs spēkā ikvienam, jo tā ir vienkārši pagatavojama.

Sastāvdaļas

Pamatnei:
- 100 g mandeles
- 100 g pistācijas
- 4 dateles
- pusotra ĒK kokosriekstu eļļas
- 1/2 TK kardamons
- šķipsna sāls

Pildījumam:
- 200 g svaigu zemeņu
- 300 g kokosriekstu krēma
- 50 g kļavu sīrupa (vai cita saldinātāja)
- 1 ĒK rožūdens (pēc izvēles)
- 1 ĒK kukurūzas cietes
- 2 TK agar-agar pulvera (var izmantot želatīnu)
- vaniļas pāksts

Dekorēšanai (pēc izvēles):
- sauja melleņu
- konfektes sirds formā
- ēdamās puķes
- pitaija

Pagatavošana

1. Blenderī liek mandeles un pistācijas un sablendē.

2. Pievieno pārējās pamatnes sastāvdaļas un turpina blendēt, līdz viss ir kārtīgi sajaucies un masa ir lipīga.

3. Masu izsmērē pa visu tartes formas pamatu, kā arī gar malām. Atstāj ledusskapī.

4. Sablendē zemenes, līdz tās veido šķidru masu.

5. Katliņā liek kokosriekstu krēmu un, lēni maisot, uzkarsē.

6. Kokosriekstu krēmam pievieno sablendētās zemenes un pārējās pildījumam paredzētās sastāvdaļas.

7. Nepārtraukti maisot ar rokas putotāju, lēni uzkarsē un dažas minūtes vāra, līdz masa sabiezē.

8. Katliņu noņem no plīts un 10-15 minūtes ļauj atdzist. Tad masu lej tartes formā pāri pamatnei. Tarti ievieto ledusskapī uz vairākām stundām, līdz pildījums ir pilnībā sacietējis.

9. Tarti dekorē ar mellenēm, konfektēm, pitaiju un puķēm vai arī citiem iecienītiem augļiem un ogām.

 

Līdzīgie raksti