Jāpiebilst, ka šīs māmiņdienas kūkas pagatavošanai nav izmantots ne cukurs, ne milti, tādēļ īpaši par to priecāsies veselīga dzīvesveida piekritēji. Turklāt šī māmiņdienas kūka bez cepšanas būs spēkā ikvienam, jo tā ir vienkārši pagatavojama.
Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 100 g mandeles
- 100 g pistācijas
- 4 dateles
- pusotra ĒK kokosriekstu eļļas
- 1/2 TK kardamons
- šķipsna sāls
Pildījumam:
- 200 g svaigu zemeņu
- 300 g kokosriekstu krēma
- 50 g kļavu sīrupa (vai cita saldinātāja)
- 1 ĒK rožūdens (pēc izvēles)
- 1 ĒK kukurūzas cietes
- 2 TK agar-agar pulvera (var izmantot želatīnu)
- vaniļas pāksts
Dekorēšanai (pēc izvēles):
- sauja melleņu
- konfektes sirds formā
- ēdamās puķes
- pitaija
Pagatavošana
1. Blenderī liek mandeles un pistācijas un sablendē.
2. Pievieno pārējās pamatnes sastāvdaļas un turpina blendēt, līdz viss ir kārtīgi sajaucies un masa ir lipīga.
3. Masu izsmērē pa visu tartes formas pamatu, kā arī gar malām. Atstāj ledusskapī.
4. Sablendē zemenes, līdz tās veido šķidru masu.
5. Katliņā liek kokosriekstu krēmu un, lēni maisot, uzkarsē.
6. Kokosriekstu krēmam pievieno sablendētās zemenes un pārējās pildījumam paredzētās sastāvdaļas.
7. Nepārtraukti maisot ar rokas putotāju, lēni uzkarsē un dažas minūtes vāra, līdz masa sabiezē.
8. Katliņu noņem no plīts un 10-15 minūtes ļauj atdzist. Tad masu lej tartes formā pāri pamatnei. Tarti ievieto ledusskapī uz vairākām stundām, līdz pildījums ir pilnībā sacietējis.
9. Tarti dekorē ar mellenēm, konfektēm, pitaiju un puķēm vai arī citiem iecienītiem augļiem un ogām.