Kafijas - granātābolu Ziemassvētku punšs
Sastāvdaļas
800 ml granātābolu nektāra
250 ml stipras kafijas
kanēļa standziņa, dažas anīsa sēklas
200-300 ml degvīna
50 ml grenadīna sīrupa
1 sausā prosecco pudele (vai cits iecienīts dzirkstošais vīns)
ledus
piparmētru lapas
šokolāde
Pagatavošana
1) Izrotā glāzes maliņas ar šokolādi - ieliec glāzes ledusskapī uz 10 min. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, nedaudz atdzesē un ar karoti vai ar konditorejas maisiņa palīdzību uzmanīgi lej šokolādi uz glāzes malas tā, lai tā nedaudz nopil (glāzes ir jāliek ledusskapī, lai šokolāde rotāšanas procesā ātrāk sacietētu).
2) Karstā kafijā ieliec kanēli un anīsa sēklas, karsē visu katliņā uz nelielas uguns 3 min, tad izņemt ārā garšvielas un nedaudz atdzesē.
3) Lielā krūkā samaisi granātābolu nektāru, kafiju, degvīnu un grenadīna sīrupu.
4) Glāzēs ieber ledu, piepildi katru glāzi ar pusi no punša maisījuma un atlikušajā glāzes daļā pielej prosecco.
5) Rotā ar piparmētru lapām un pasniedz.
Piparmētru kokteiļdeserts
Sastāvdaļas
200 ml iecienīta krēma liķiera
200 ml piparmētru degvīna vai piparmētru liķiera
100 g maskarpones siera
100 g saldā krējuma
1/2 tējk. maltā kanēļa
1/4 tējk. rīvēta muskatrieksta
krāsains cukurs glāžu rotāšanai
Pagatavošana
1) Izrotā maliņas glāzēm - katras glāzes maliņu samitrini ar ūdeni vai apelsīnu/citronu sulu un iemērc cukurā.
2) Samaisi šeikerī krēma liķieri ar piparmētru degvīnu un izlej pa glāzēm.
3) Stingrās putās saputo maskarpones sieru ar saldo krējumu un garšvielām.
4) Pievieno katrai glāzei dzēriena ēdamkaroti putotās masas un pasniedz!