Fricis, Vikentijs, Vincents

Kokteiļi ar spēcīgiem dzērieniem un maigām Latvijas ogām

Tuvojoties rudenim, tradicionāli sāk augt pieprasījums pēc stiprākiem alkoholiskajiem dzērieniem, par ko vasaras tveicē bija mazliet piemirsts, taču augusts mūs vēl arvien turpina lutināt ar vasarīgu laiku un dažādiem Latvijas labumiem, piemēram, sulīgām ogām, kas lieliski iederas izsmalcinātos kokteiļos. Tādēļ dzērienu outlets “AlkOutlet Dzērieni un vīni” piedāvā apvienot Latvijas melleņu un kazeņu garšas ar spēcīgajām ruma un viskija notīm, radot divus ideālus dzērienus gan atvasaras tveicei, gan rudenīgām novakarēm.

Kazeņu - ruma mohito

Sastāvdaļas (2 glāzēm)
- ~100 g kazeņu + kazenes rotāšanai
- 500 ml ingveralus vai medalus
- 100 ml ruma
- Piparmētru lapas
- Ledus

Pagatavošana

Liec glāzēs piparmētru lapas, kārtīgi tās saspaidi, lai sāktu izdalīties piparmētru aromāts. Katrā glāzē ieber ~50 g (1 sauju) kazeņu un nedaudz saspaidi arī tās. Piepildi glāzes ar ledu, pielej katrā glāzē pa 50 ml ruma un beigās pievieno alu. Rotā ar kazenēm un pasniedz!

 

Melleņu - viskija šeiks

Sastāvdaļas (2 glāzēm)
- 125 g melleņu
- 2 ēdamk. brūna cukura
- sula no 1 citrona
- ledus
- 100 ml viskija
- 200-250 ml citrusu limonādes (piemēram, Sprite vai Enjoy)
- citrona miziņas un svaigas mellenes rotāšanai

Pagatavošana

No mellenēm un brūnā cukura pagatavo sīrupu - liec mellenes ar cukuru katliņā, uzvāri un vāri ~1 min, tad iegūto masu kārtīgi izberz caur sietu.  Melleņu sīrupu, viskiju un citronu sulu salej šeikerī un spēcīgi sakrati. Piepildi glāzes ar ledu, pārlej to ar šeikerī iegūto viskija, citronu un melleņu maisījumu, atlikušo glāzes daļu piepildi glāzi ar citrusu limonādi. Kokteili rotā ar citronu miziņām, svaigām mellenēm un baudi!

Līdzīgie raksti