Fricis, Vikentijs, Vincents

Klasiskā piparkūku glazūra

Ziemassvētki nav iedomājami bez gardām, pašu gatavotām piparkūkām, kas, tikko izņemtas no krāsns, piepilda māju ne tikai ar debešķīgu smaržu, bet arīdzan svētku noskaņu. Lai piparkūkām piešķirtu nelielu “odziņu”, izrotā tās ar glazūru, kuras pagatavošana būs pa spēkam ikvienam.

Sastāvdaļas:

- 1 olas baltums
- 150 g pūdercukura
- 1 ĒK citrona sulas

Pagatavošana:

1. Saputo olas baltumu.

2. Olas baltuma putās lēnām iesijā pūdercukuru.

3. Pievieno ēdamkaroti svaigi izspiestas citrona sulas un visu saputo, līdz masa iegūst gaisīgu, nedaudz pabiezu konsistenci.

4. Ja vēlies piparkūku viscaur noklāt ar glazūru, masu iepildi konditorijas maisiņā un izspied attiecīgo daudzumu uz piparkūkas. Ja nepieciešams, ar lāpstiņu glazūru izlīdzini. Savukārt, ja vēlies veidot atsevišķus rotājumus, glazūras masu vari klāt uz piparkūkām ar smalku otiņu vai, veidojot lielākus rotājumus, arī ar konditorejas maisiņu.

 

Līdzīgie raksti