4 porcijas
Laiks: 45 minūtes
Lasis:
2 tējk. garšviela grilētiem ēdieniem ar citrusu un garšaugiem (Santa Maria)
4 gab. laša steiki
2 ēd.k. rapšu eļļa
Ziedkāpostu rīsi:
400 g rīvēts ziedkāposts
2 tējk. karijs
1 gab. smalki rīvēta ķiploka daiviņa
4 gab. plānās šķēlītēs sagriezti sīpolloki
2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
20 g sasmalcināti pētersīļi
70 g svaigi mazie spināti
0,5 tējk. melnie pipari, drupināti
sāls
100 ml rupji sasmalcinātas mandeles
150 g drupināts fetas siers
Pagatavošana:
1. Bagātīgi pārkaisiet lasi ar garšvielu grilētiem ēdieniem ar citrusu un garšaugiem. Lieciet lasi pannā ar ādu uz augšu.
2. Cepiet, līdz viena puse kļūst zeltaini brūna – aptuveni 4 minūtes.
3. Apgrieziet zivi otrādi un cepiet, līdz tā kļūst mīksta – vēl aptuveni 3 minūtes.
4. Uzkarsējiet pannu un ielejiet tajā eļļu.
5. Cepiet sarīvēto ziedkāpostu kopā ar kariju, ķiplokiem un sīpollokiem, līdz tie kļūst nedaudz mīkstāki.
6. Pievienojiet etiķi, pētersīļus, spinātus, melnos piparus un sāli, samaisiet.
7. Lieciet uz šķīvja, pārkaisiet ar mandelēm un drupinātu fetas sieru.
Padoms. Pasniedziet ar viegli atdzesētiem ziedkāpostu rīsiem!