Fricis, Vikentijs, Vincents

Grilēts lasis ar ziedkāpostu rīsiem

Grilēts lasis ar ziedkāpostu rīsiem ļaus jums izgaršot lasi no jauna.

4 porcijas
Laiks: 45 minūtes

Lasis:
2 tējk. garšviela grilētiem ēdieniem ar citrusu un garšaugiem (Santa Maria)
4 gab. laša steiki
2 ēd.k. rapšu eļļa

Ziedkāpostu rīsi:
400 g rīvēts ziedkāposts
2 tējk. karijs
1 gab. smalki rīvēta ķiploka daiviņa
4 gab. plānās šķēlītēs sagriezti sīpolloki
2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
20 g sasmalcināti pētersīļi
70 g svaigi mazie spināti
0,5 tējk. melnie pipari, drupināti
sāls
100 ml rupji sasmalcinātas mandeles
150 g drupināts fetas siers

 

Pagatavošana:

1. Bagātīgi pārkaisiet lasi ar garšvielu grilētiem ēdieniem ar citrusu un garšaugiem. Lieciet lasi pannā ar ādu uz augšu.

2. Cepiet, līdz viena puse kļūst zeltaini brūna – aptuveni 4 minūtes.

3. Apgrieziet zivi otrādi un cepiet, līdz tā kļūst mīksta – vēl aptuveni 3 minūtes.

4. Uzkarsējiet pannu un ielejiet tajā eļļu.

5. Cepiet sarīvēto ziedkāpostu kopā ar kariju, ķiplokiem un sīpollokiem, līdz tie kļūst nedaudz mīkstāki.

6. Pievienojiet etiķi, pētersīļus, spinātus, melnos piparus un sāli, samaisiet.

7. Lieciet uz šķīvja, pārkaisiet ar mandelēm un drupinātu fetas sieru.

 

Padoms. Pasniedziet ar viegli atdzesētiem ziedkāpostu rīsiem!

Līdzīgie raksti