Prosecco kokteilis ar avenēm, līčijām un timiāna noti
Sastāvdaļas (4 glāzēm)
- 1 pudele sausā Prosecco vai cita dzirkstošā vīna
- 200 g svaigu, saldētu vai kaltētu aveņu
- 80 g cukura (4-5 ēdamk.)
- 200 g līči
- 100 ml ūdens
- Timiāna zariņi
- Ledus kubiņi
Pagatavošana
1. Gatavo aveņu - līčiju sīrupu. Līčijas nomizo un izņem kauliņus (pēc notīrīšanas jāpaliek ap 100 g nomizotu augļu). Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno tam avenes un līčijas kopā ar cukuru un timiāna zariņu. Visu vāri aptuveni 3 -5 min, līdz sīrups nedaudz sabiezē. Sīrupu rūpīgi izberz caur sietu, lai iegūtu iespējami vairāk augļu biezumu, tad pilnībā atdzesē.
2. Katras glāzes pamatnē lej nedaudz sīrupa, pievieno tam ledu un piepildi glāzes ar dzirkstošo vīnu.
3. Pasniedz, rotājot ar timiāna zariņiem.