Sastāvdaļas
(2 lielām glāzēm)
- ~20 piparmētru lapas
- 3 ēdamk. svaigi spiestas laima sulas
- 2 ēdamk. medus
- 1 glāze (250 ml) melleņu-kazeņu sulas vai nektāra (var izmantot tikai melleņu)
- 1 glāze (250 ml) gāzēta minerālūdens vai club soda
- ledus kubiņi
Rotāšanai
- svaigas vai saldētas mellenes
- piparmētru lapas
- laima šķēles
Pagatavošana
Katrā glāzē lieciet pa ~10 piparmētru lapām un kārtīgi saspaidiet, lai «izvilktu» no tām aromātu. Šeikerī vai krūkā sajauciet medu, melleņu-kazeņu sulu un laima sulu. Piepildiet glāzes ar ledu, pielej melleņu sulas maisījumu, tad piepildi glāzes ar minerālūdeni vai sodu.
Rotājiet ar piparmētru lapām, mellenēm, laima šķēlēm un baudiet veldzējošo spirdzinājumu!