Sastāvdaļas:
- 1 pudele bezalkoholiskā sarkanvīna
- 1 kanēļa standziņa
- 2 anīsa zvaigznītes
- 5-7 smaržīgie pipari
- ¼ tējk. rīvēta muskatrieksta
- 500 ml dzērveņu sulas
- 1 apelsīns
- cukurs vai medus pēc garšas
Rotāšanai:
- 2 nelieli āboli, sagriezti nelielās daiviņās
- 1 laims, sagriezts plānās pusripiņās
- kanēļa standziņas
- dzērvenes
Pagatavošana:
Sagriež apelsīnu ripiņās, tad ceturtdaļās. Katlā ielej vīnu, dzērveņu sulu, pievieno apelsīna gabaliņus un visas garšvielas. Pievieno cukuru vai medu pēc garšas. Uzkarsē un pasniedz, rotājot ar āboliem, laimu, dzērvenēm un kanēļa standziņām.