GURĶU, MEDUS UN BAZILIKA ALUS
Sastāvdaļas (2 lielām glāzēm)
- 1 pudele (0,5l) alus ar citrusu garšu
- 250 ml gāzētā ūdens*
- 50 g degvīna (var nepievienot)
- 2 ēdamk. medus
- 6-10 gurķa šķēles
- 10 bazilika lapiņas
- 2 ēdamk. laima sulas
*gāzēto ūdeni var aizvietot ar ananasu vai apelsīnu sulu, tad kokteilim var nepievienot medu.
- Ledus, bazilika lapas pasniegšanai
Pagatavošana
Bazilika lapiņas smalki sakapā. Kārtīgi samaisa ūdeni, medu, laima sulu, degvīnu (ja vēlas) un alu – maisa līdz medus izšķīst. Pievieno dzērienam sakapātās bazilika lapas un gurķu šķēles, vēlreiz samaisa un ļauj pāris minūtes ievilkties. Pasniedz kopā ar ledu, rotājot ar bazilika lapām.
AVEŅU-PERSIKU STIPRAIS ALUS
Sastāvdaļas (4 glāzēm)
- 100 ml persiku liķiera
- 100 ml tekilas
- 1 alus pudele ar aveņu garšu
- 250 ml ananasu sulas
- 1 olas baltums
- Piparmētru lapas rotāšanai
- Aveņu pulveris rotāšanai
Pagatavošana
Visas kokteiļa sastāvdaļas liek blenderī un blendē ~2 minūtes, līdz iegūst viendabīgās konsistences dzērienu ar bagātīgām putām. Lej glāzēs, rotā ar aveņu pulveri un piparmētru lapām un pasniedz aukstu.