Fricis, Vikentijs, Vincents

Alus kokteiļi. Izbaudi alus garšas nianses jaunās kombinācijās!

Lai arī alu pārsvarā pieņemts baudīt tīrā veidā, arī tas var kļūt par lielisku kokteiļu sastāvdaļu! Alkohola outlets “AlkOutlet Dzērieni un vīni” ir radījis divas alus kokteiļu receptes – izmēģiniet un izbaudiet alus garšas nianses jaunās kombinācijās, protams, atceroties, ka pārmērīga alkohola lietošana var būt kaitīga jūsu veselībai.

GURĶU, MEDUS UN BAZILIKA ALUS

Sastāvdaļas (2 lielām glāzēm)

- 1 pudele (0,5l) alus ar citrusu garšu
- 250 ml gāzētā ūdens*
- 50 g degvīna (var nepievienot)
- 2 ēdamk. medus
- 6-10 gurķa šķēles
- 10 bazilika lapiņas
- 2 ēdamk. laima sulas
*gāzēto ūdeni var aizvietot ar ananasu vai apelsīnu sulu, tad kokteilim var nepievienot medu.
- Ledus, bazilika lapas pasniegšanai

Pagatavošana

Bazilika lapiņas smalki sakapā. Kārtīgi samaisa ūdeni, medu, laima sulu, degvīnu (ja vēlas) un alu – maisa līdz medus izšķīst. Pievieno dzērienam sakapātās bazilika lapas un gurķu šķēles, vēlreiz samaisa un ļauj pāris minūtes ievilkties. Pasniedz kopā ar ledu, rotājot ar bazilika lapām.

AVEŅU-PERSIKU STIPRAIS ALUS

Sastāvdaļas (4 glāzēm)

- 100 ml persiku liķiera
- 100 ml tekilas
- 1 alus pudele ar aveņu garšu
- 250 ml ananasu sulas
- 1 olas baltums
- Piparmētru lapas rotāšanai
- Aveņu pulveris rotāšanai

Pagatavošana

Visas kokteiļa sastāvdaļas liek blenderī un blendē ~2 minūtes, līdz iegūst viendabīgās konsistences dzērienu ar bagātīgām putām. Lej glāzēs, rotā ar aveņu pulveri un piparmētru lapām un pasniedz aukstu.

Līdzīgie raksti