Nepieciešams:
Pildījumam
- 100 g kokosriekstu skaidiņas
- 2 ĒK kļavas sīrupa (vai jebkurš cits saldinātājs)
- 1 ĒK kokosriekstu eļļas
- mandeļu/kokosriekstu piens
- 50 g auzu miltu
- saldētas ogas vai ogu pulveris
Šokolādei
- 2 ĒK kokosriekstu eļļas
- 3 ĒK kakao pulvera
- 3 ĒK kļavu sīrupa (vai jebkurš cits saldinātājs)
Pagatavošana:
1. Vispirms gatavo kokosriekstu pildījumu. Bļodā jauc kopā visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas un sablendē, līdz viss ir kārtīgi sajaucies.
2. No masas saveļ nelielas bumbiņas un liek saldētavā uz 20 minūtēm.
3. Gatavo šokolādes glazūru. Lēni izkausē kokosriekstu eļļu un iemaisa kakao pulveri un kļavas sīrupu.
4. Kokosriekstu bumbiņas ņem ārā no saldētavas un pa vienam iemērc šokolādē. Atstatus citu no citas novieto uz trauka un liek saldētavā vai ledusskapī, līdz trifeles ir sacietējušas.