Ādams, Ieva

Valentīndienas trifeles

Pasaules mērogā pieprasītās un atzītās konfektes - trifeles ir ideāls našķis, kad sakārojas ko izsmalcinātu un saldu. Kā izrādās, nav nekā vienkāršāka, kā pagatavot tādas pašiem - nedaudzās sastāvdaļas un neilgais gatavošanas laiks ļaus ikvienam iejusties šefpavāra lomā un radīt īpašu Valentīndienas noskaņu sev un saviem mīļajiem.

Nepieciešams:

Pildījumam
- 100 g kokosriekstu skaidiņas
- 2 ĒK kļavas sīrupa (vai jebkurš cits saldinātājs)
- 1 ĒK kokosriekstu eļļas
- mandeļu/kokosriekstu piens
- 50 g auzu miltu
- saldētas ogas vai ogu pulveris

Šokolādei
- 2 ĒK kokosriekstu eļļas
- 3 ĒK kakao pulvera
- 3 ĒK kļavu sīrupa (vai jebkurš cits saldinātājs)

Pagatavošana:

1. Vispirms gatavo kokosriekstu pildījumu. Bļodā jauc kopā visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas un sablendē, līdz viss ir kārtīgi sajaucies.

2. No masas saveļ nelielas bumbiņas un liek saldētavā uz 20 minūtēm.

3. Gatavo šokolādes glazūru. Lēni izkausē kokosriekstu eļļu un iemaisa kakao pulveri un kļavas sīrupu.

4. Kokosriekstu bumbiņas ņem ārā no saldētavas un pa vienam iemērc šokolādē. Atstatus citu no citas novieto uz trauka un liek saldētavā vai ledusskapī, līdz trifeles ir sacietējušas.

 

Līdzīgie raksti