Fricis, Vikentijs, Vincents

Melleņu kūka

Vasara nav iedomājama bez svaigām ogām, kas ne tikai padara ikdienu saldāku, bet arī nāk par labu slaidumam. Gardās, sulīgās mellenes ir lieliski piemērotas arī kūkām, bagātinot to garšu un piešķirot tām vasarīgu svaigumu. Šoreiz piedāvājam smelties iedvesmu veselīgai melleņu kūkai, kuras tapšanas procesā nav nepieciešama cepšana. Šī viegli pagatavojamā tarte būs lieliski piemērota gan vegāniem, gan ikvienam veselīga dzīvesveida piekritējam, jo tā nesatur nedz cukuru un piena produktus, nedz arī glutēnu.

Sastāvdaļas

Pamatnei:
- 100 g mandeļu
- 80 g sasmalcināta kokosrieksta
- 5 dateles
- šķipsniņa sāls

Pildījumam:
- 350 g kokosriekstu krēma
- 100 g svaigu melleņu
- 1 TK zaļās tējas
- 70 g kļavu sīrupa (vai cita saldinātāja)
- 1 TK kukurūzas cietes
- 2 ĒK agar-agar pulvera (vai želatīna)
- 1 ĒK vaniļas ekstrakts

Pagatavošana

1. Blenderī sasmalcina mandeles. Pievieno dateles, kokosriekstu un šķipsniņu sāls un turpina blendēt, līdz masa ir nedaudz lipīga un kārtīgi sajaukusies.

2. Masu liek tartes formā un vienmērīgi izsmērē. Plānā kārtā to izsmērē arī gar malām. Atstāj sacietēt ledusskapī.

3. Lēni maisot, katliņā uzkarsē kokosriekstu krēmu. Pievieno pārējās pildījumama paredzētās sastāvdaļas. Mellenes izsmērē pret katliņa pamatni, lai iztecētu sula. Turpina vārīt uz lēnas uguns, līdz masa kļūst viendabīga.

4. Tiklīdz masa ir kļuvusi biezāka, ņem nost no plīts un izkāš caur sietu.

5. Melleņu masu pārlej pār tartes pamatni un liek ledusskapī.

6. Kad kūka pilnībā sacietējusi, to ņem ārā no ledusskapja un rotā ar ēdamajiem ziediem, piemēram, atraitnītēm un rudzupuķēm, svaigām mellenēm un kokosrieksta skaidiņām.

Lai labi garšo!

Līdzīgie raksti