Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 100 g mandeļu
- 80 g sasmalcināta kokosrieksta
- 5 dateles
- šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 350 g kokosriekstu krēma
- 100 g svaigu melleņu
- 1 TK zaļās tējas
- 70 g kļavu sīrupa (vai cita saldinātāja)
- 1 TK kukurūzas cietes
- 2 ĒK agar-agar pulvera (vai želatīna)
- 1 ĒK vaniļas ekstrakts
Pagatavošana
1. Blenderī sasmalcina mandeles. Pievieno dateles, kokosriekstu un šķipsniņu sāls un turpina blendēt, līdz masa ir nedaudz lipīga un kārtīgi sajaukusies.
2. Masu liek tartes formā un vienmērīgi izsmērē. Plānā kārtā to izsmērē arī gar malām. Atstāj sacietēt ledusskapī.
3. Lēni maisot, katliņā uzkarsē kokosriekstu krēmu. Pievieno pārējās pildījumama paredzētās sastāvdaļas. Mellenes izsmērē pret katliņa pamatni, lai iztecētu sula. Turpina vārīt uz lēnas uguns, līdz masa kļūst viendabīga.
4. Tiklīdz masa ir kļuvusi biezāka, ņem nost no plīts un izkāš caur sietu.
5. Melleņu masu pārlej pār tartes pamatni un liek ledusskapī.
6. Kad kūka pilnībā sacietējusi, to ņem ārā no ledusskapja un rotā ar ēdamajiem ziediem, piemēram, atraitnītēm un rudzupuķēm, svaigām mellenēm un kokosrieksta skaidiņām.
Lai labi garšo!