Aleksandrs, Doloresa

Noskaidrots gaidāmās ziemas „karstākais” kokteilis

Tuvojoties gada saltākajiem mēnešiem, bārmeņu konkursā noteikti karstākie un gardākie ziemas kokteiļi, ar kuriem būs iespējams sasildīties Rīgas labākajos bāros un kafejnīcās. Kokteiļu pagatavošanā bārmeņi izmantojuši dažādas atraktīvas karsēšanas un sildīšanas metodes, pat atklātu uguni, pārsteidzot klātesošos ar iespaidīgu šovu. Kā galvenā sildošā sastāvdaļa itin visos kokteiļos izmantots Rīgas Melnais balzams.

Konkursa "Ziemas kokteilis" uzvaras laurus plūca kafejnīcas "Osiris" bārmenis Lauris Leitis, kurš žūriju uzkarsēja ar kokteili "Hot BalCal". Karstā dzērienā sastāvā izmantots Rīgas Melnais balzams, kalvadoss "Boulard", zemeņu un kivi sīrupi, ābolu un greipfrūtu sulas. Lauris Leitis žūriju pārsteidza ar ļoti atraktīvu un dūmojošu priekšnesumu, kura laikā visas kokteiļa sastāvdaļas tika sajauktas un uzkarsētas kopā ar citrona miziņu. Savukārt pirms dzēriena pārliešanas krūzē citrona miziņa tiek izņemta, bet dzērienam pāri pārrīvēts muskatrieksts.

Godpilno otro vietu izcīnīja "Illy" kafejnīcas barista Artis Vārpiņš, kurš konkursā startēja, pagatavojot karsto dzērienu ar visai intriģējošu nosaukumu – "Sex On The Winter". Savukārt trešo vietu ieguva "B bāra" viesmīlis Uldis Vīksniņš, radot saldu un sildošu kokteili "Raspberry life".

"Šāds konkurss Latvijā tiek organizēts pirmo reizi, un mūsu mērķis bija atklāt jaunus, oriģinālus un interesantus karstos kokteiļus, ar kuriem priecēt Rīgas viesu garšas kārpiņas un sasildīt pēc naksnīgām pastaigām pilsētas ielās. Turklāt šī ir lieliska iespēja bārmeņiem pilnveidoties karsto kokteiļu pagatavošanā," atklāj SIA "SPI Distribution (Latvia)" produktu grupas vadītājs Ģirts Liniņš.

Katra kokteiļa pagatavošana tika vērtēta trīs disciplīnās. Degustācijas žūrijas uzdevums bija vērtēt kokteiļa smaržu, garšu, pēcgaršu, ārējo izskatu un dekoru. Svarīgo kokteiļa izgaršošanas uzdevumu veica Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Raimonds Tomsons, "B-bāru" īpašnieks un bārmenis ar 20 gadu stāžu Armands Mednieks, Raimonds Zommers, kurš ir viens no vistitulētākajiem pavāriem Latvijā, savukārt ikdienā cep un vāra restorānā "Kaļķu vārti", un Ilze Broka-Koruškina – uzņēmuma "Latvijas balzams" pārtikas un dzērienu tehnoloģe, kura apveltīta ar izcilām degustatora īpašībām.

Tehniskās žūrijas pārstāvji – "Double Coffee" restorānu galvenais tehnologs Normunds Laiko un vistitulētākais Latvijas bārmenis Andris Noreiķis – izvērtēja izmantotās karsēšanas metodes oriģinalitāti, kokteiļa temperatūru, uzstāšanās laiku, dalībnieka precizitāti. Savukārt kokteiļa gatavošanas laikā interneta portāla CreativeLatvia.com galvenā stiliste Baiba Blaua vērtēja arī katra bārmeņa skatuvisko tēlu.

Konkursu "Ziemas kokteilis" organizēja "Latvijas Bārmeņu federācija" un alkoholisko dzērienu izplatītājs SIA "SPI Distribution (Latvia)", un tas norisinājās aizvadītajā nedēļas nogalē izstādes "Riga Food 2011" ietvaros.

Jaunākie raksti