Aleksandrs, Doloresa

Atklāj gastronomisko piedzīvojumu virs Vecrīgas. FOTO

Lielākais šampanieša zīmols Francijā G.H.MUMM ar meistarīgā vīnziņa Jāņa Kaļķa sabrage paraugdemonstrējumiem, atverot šampanieša pudeli ar zobenu, šodien atklāja Dinner in the Sky - gastronomijas un jaunu iespaidu pieredzes nedēļu Rīgā. Tā norisināsies no 2.-7. jūnijam.

Šis ir viens no gaidītākajiem sezonas notikumiem, jo liek novērtēt meistarību – kvalitatīvu ēdienu un izcilu šampanieti 50m augstumā.

“Ja man jautā, kā atpazīt labu šampanieti, tad par pasaules leģendām kļūst tie, kuriem izdodas cauri gadsimtiem saglabāt tradīcijas un izkopt savu garšas kvalitāti. Šampanietis visos laikos ir bijis skaistu svinību un uzvaras simbols, tāpēc esmu priecīgs, ka šodien man bija tā iespēja ļaut piedzīvot vēl Napoleona laikā tapušo “sabrage” jeb šampanieša atvēršanu ar zobenu tradīciju, kuras turpinātājs visā pasaulē ir Francijas vadošais šampanieša zīmols G.H.MUMM,” atklājot pasākumu teica vīnzinis Jānis Kaļķis.

Savukārt Latvijas izcilais šefpavārs Raimonds Zommers atklāja, ka, lai gastronomiskais piedzīvojums būtu pilnīgs, būtiska ir ēdiena un dzēriena īpašā saderība. Turklāt, aicinot ļauties gastronomiskajam piedzīvojumam virs Vecrīgas jumtiem 50m augstumā, R. Zommers teica:  “Ja Jums šķiet, ka viss lieliskais jau ir piedzīvots šeit  - uz zemes, tad ziniet, ka tur augšā ir vēl labāk.”


Tikmēr Latvijā un pasaulē atzītais dzērienu eksperts Edgars Grišulis uzsvēra, ka šampanieša noslēpums slēpjas tā dažādībā, tāpēc būtiski ir meklēt un eksperimentēt ar aizvien jaunām garšām. Viņš arī norādīja, ka tas ir viens no iemesliem, kāpēc visā pasaulē pieaug šampanieša kokteiļu popularitāte.

Gastronomijas un jaunu iespaidu piedzīvojums Dinner in the Sky šonedēļ notiks Rīgā, savukārt no 22.-26. jūlija tas viesosies Jūrmalā. Vairāk par gastronomijas piedzīvojumiem 50m augstumā: http://www.dinnerinthesky.lv

Jaunākie raksti