Pasākumu “Garšas opera” veidoja četri muzikāli gastronomiski cēlieni ar starpbrīžiem. Vakara vadītāja lomā iejutās pazīstamais aktieris, tenors, Latvijas Nacionālās operas solists Juris Jope. Izrādē piedalījās: Latvijas Nacionālās operas orķestra vijolniece Dina Ozoliņa un čellists Rihards Štrauss; tenors, Latvijas Nacionālās operas kora solists Emīls Klaužs; soprāns, Latvijas Nacionālās operas soliste Laura Teivāne; ģitārists Linards Šveklis.
Operas tēma šim pasākumam nav izvēlēta nejauši – Dome Hotel & Spa un Latvijas Nacionālā opera un balets ir partneri, kas radošās sadarbības ietvaros rīdziniekiem un pilsētas viesiem kopīgi sagatavojuši izsmalcinātu gastronomisku un kultūras pasākumu programmu. Vasaras sezonā Le Dome aicina visus augstās virtuves un “dzīvās” mūzikas cienītājus nesteidzīgas pēcpusdienas un vakarus pavadīt uz terases, vērojot burvīgus skatus un izbaudot garšīgo ēdienu. Savukārt, sākot ar jauno operas sezonu, restorāns aicinās operas cienītājus nobaudīt īpašu degustāciju ēdienkarti kopā ar luksusa transfēru uz opernamu. Tāpat viesnīca Dome Hotel & Spa piedāvā komplektus ekskluzīvu operas izrāžu apmeklējumam un naktsmītnei viesnīcā.
“Mēs lepojamies ar to, ka mūsu restorāns – viena no Rīgas gastronomiskām ievērojamākām vietām – ir kļuvis par paša slavenāka Latvijas teātra partneri,” stāsta Dome Hotel & SPA pārdošanas un mārketinga daļas vadītāja Diāna Kļimčenko. “Le Dome TERRASSE, kas paslēpusies no pilsētas kņadas uz mūsu viesnīcas jumta, tiek uzskatīta par vienu no romantiskākajām vietām, kur vasarā baudīt pilsētas panorāmu. Lielākā daļa ēdienu Le Dome TERRASSE top atvērtā tipa virtuvē Jūsu acu priekšā. Iespējams, daudzi būs dzirdējuši par mūsu restorānu kā lielisku vakariņu vietu, taču ne visiem ir zināms, ka mēs piedāvājam “zviedru galda” un “a la carte” formāta brokastis no plkst. 8 līdz plkst. 11 rītā, kā arī īpašas “Gourmet” biznesa pusdienas no plkst. 12 līdz plkst. 16.”
Le Dome ēdienkartē īpaša ievērība tiek pievērsta zivīm: Baltijas lasis, reņģes, forele, bute, menca, zutis – restorāna šefpavārs Sergejs Šiporovs vienmēr no jauna cenšas atklāt izcilu produktu garšas, nemainīgi paliekot uzticīgs ēdiena kvalitātei un estētiskai tā pasniegšanai. Nevainojamais Sergeja Šiporova gastronomiskais stils izkopts restorānos, kas iekļauti Michelin restorānu ceļvedī: Le Manoir aux Quat’Saisons Oksfordā, kur Sergejs 4 gadus strādāja kopā ar slavenību pavāru Reimondu Blanku, Chez Dominique Helsinkos, Ikarus Zalcburgā un Maaemo Oslo. 2011. gadā Sergejs Šiporovs pārstāvēja Latviju prestižajā kulinārijas konkursā Les Lauriers d’Or Francijā, bet 2016.gadā bija pavāru konkursa S. Pellegrino Young Chef žūrijas sastāvā.
Dome Hotel & Spa vienīgais no Latvijas ir starptautiskās asociācijas Relais & Châteaux biedrs. Tā apvieno 550 izmeklētas viesnīcas, pilis, muižas un augstākās klases restorānus no visas pasaules. Asociācijas galvenais mērķis ir skaidrot un popularizēt “mākslu dzīvot”. Lai veiktu šo misiju, asociācija apvieno tikai izcilas vietas ar savu unikālo pieeju.
Ēka, kur sev mājvietu radusi pieczvaigžņu luksusa viesnīca Dome Hotel, privātais SPA komplekss Dome SPA un augstākās klases restorāns Le Dome, ir unikāls UNESCO arhitektūras piemineklis. Tā celta XVI gadsimtā un ar labāko Latvijas un ārvalstu mākslinieku līdzdalību pilnībā atjaunota 2009. gadā. Viesnīcā ir 15 numuri ar ekskluzīvu individuālu dizainu.
Vakar, 12. jūlijā vasaras terasē Le Dome TERRASSE (Dome Hotel & SPA, Miesnieku iela 4, Vecrīga) notika pasākums mediju pārstāvjiem. Le Dome TERRASSE, kas paver saviem viesiem romantistkus skatus uz vecpilsētas baznīcu smailēm un dakstiņu jumtiem, uz vienu vakaru pārtapa par operas skatuvi ar galvenajiem solistiem – šefpavāru Sergeju Šiporovu un su-šefu Kristīni Strodi (divkārtējā Latvijas “Gada pavāra” titula ieguvēja).