Leopolds, Undīne, Unda

Riga Food 2010

No 8. līdz 11. septembrim Ķīpsalā notiks 15. starptautiskā izstāde “Riga Food 2010”, kas ir augsta līmeņa pārtikas nozares izstāde un svarīga tikšanās vieta ne vien pārtikas nozares uzņēmumiem, bet arī politikas veidotājiem, nozarei svarīgu lēmumu pieņēmējiem, pavāriem, bārmeņiem, viesnīcniekiem un ar nozari saistītajiem uzņēmumiem.

Šobrīd dalībai izstādē pieteikušies dalībnieki no vairāk nekā 40 valstīm, kā arī panākta vienošanās par 17 nacionālajiem stendiem no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Indijas, Nepālas, Dānijas, Itālijas, Ungārijas, Polijas, Slovākijas, Spānijas, Čehijas, Francijas, Vācijas (Reinzemes-Pfalcas zeme) un Moldovas. Pirmo reizi savas valsts pārtikas uzņēmumus kopstendos prezentēs arī Kipra un Bangladeša. Izstādē būs arī kopstends ar šobrīd tik aktuālās bioloģiskās pārtikas piedāvājumu, kā arī plašs zinātnes un inovāciju stends, kuros prezentēs pārtikas tehnoloģiju un zinātnes sasniegumus.

Izstādes “Riga Food 2010” pasākumu programma:

Trešdiena, 8. septembris

11.00–13.00 Izstādes “Riga Food 2010” oficiālā atklāšanas ceremonija
Semināru zāle Nr. 3, halles Nr. 2 balkonā

Izstādes atklāšanas ceremonijā piedalās:
Jānis Dūklavs, zemkopības ministrs
Nils Ušakovs, Rīgas domes priekšsēdētājs
Viesturs Tīle, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 ģenerāldirektors
Inguna Gulbe, biedrības “Mārketinga padome” direktore
Rolands Nežborts, projekta “Riga Food 2010” vadītājs

- Konkursa “Zaļās karotītes produktu parāde 2010” uzvarētāju apbalvošana
- 14. starptautiskā izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursa uzvarētāju apbalvošana (graudu maizes, skābā krējuma, Holandes siera un medus kategorijā). Konkursa uzvarētājiem tiks piešķirtas balvas un diplomi, kas apstiprinās katra apbalvotā izstrādājuma kvalitāti.

10.30–16.30  Baltijas konditoru konkurss “Baltijas 2010. gada konditors”
Halle Nr. 1, konkursu laukums

Tēma: “Mūzika manā dzīvē”
Rīko: SIA “Gemoss” sadarbībā ar “Pritchitts Foods” (Lielbritānija), SIA “Pure Food”, biedrību “Pavāru klubs”, “Toikako” (Igaunija), “Panemunes Egle” (Lietuva) un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1

14.00–15.30 Biedrības “Mārketinga padome” rīkota diskusija
Konferenču zāle Nr. 1

14.00–15.00 Lietišķā kontaktbirža
Halle Nr. 2, semināru zāle Nr. 4

Lai veicinātu biznesa attīstību, starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2010” pirmo reizi notiks kontaktbirža, kas piedāvā veidot kontaktus ar izstādes dalībniekiem, dažādiem interesējošo nozaru uzņēmumiem no Latvijas un diplomātiskajām pārstāvniecībām.
Rīko: BT 1 un “Diplomatic Economic Club”

17.00 Konkursa “Baltijas 2010. gada konditors” apbalvošanas ceremonija

Halle Nr. 1, konkursu laukums

Halle Nr. 1, konkursu laukums
Paraugdemonstrējumi pareiza vīna pasniegšanā (vīna dekantēšana, šampanieša pasniegšana, pareiza glāžu izvēle)
Rīko: Latvijas Vīnziņu asociācija

Ceturtdiena, 9. septembris


10.00–16.00 Seminārs un individuālas tikšanās “Latvijas pārtikas ražotāju tikšanās ar iepircējiem”
Konferenču zāle Nr. 2
Rīko: Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA)

11.00–14.40 Starptautiskais pavāru konkurss “Riga Open Culinary Cup 2010”
Halle Nr. 1, konkursu laukums
Izstādē “Riga Food” jau trešo reizi norisināsies starptautiskās atklātās pavāru sacensības “Riga Open Culinary Cup”, kur pirmās vietas ieguvējs saņems čeku 1000 eiro vērtībā. Konkursa mērķis ir aicināt uz Rīgu pavārus no visas pasaules, lai dalītos pieredzē, kā strādā citās valstīs, kā arī parādītu, ko protam Latvijā, un veicinātu savstarpējo sadarbību kulinārijas jomā.
Rīko: biedrība “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un Rīgas domes atbalstu

11.00–15.00 Starptautisks brokerpasākums Latvijas pārtikas uzņēmumiem
Halle Nr. 2, semināru zāle Nr. 4
Brokerpasākums ir paredzēts uzņēmējiem, kam ir tehnoloģiskas problēmas, kurām nepieciešams risinājums, kā arī tiem, kas izstrādājuši tehnoloģisku risinājumu kādai raksturīgai pārtikas uzņēmumu problēmai, ko plāno komercializēt Eiropā. Tāpat “EEN-Latvija” piedāvā atrast starptautiskus partnerus pētniecībai vai kopīgu produktu/tehnoloģiju izstrādei.
Rīko: “EEN-Latvija” sadarbībā ar LIAA

12.00–15.00 Seminārs “Inovācijas pārtikas ražošanas augstajās tehnoloģijās”
Semināru zāle Nr. 3
Rīko: Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūts sadarbībā ar “Elpa”

13.00 Rīgas dome un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera paraksta līgumu par zīmola "Rīgas Marka" izmantošanu eksporta tirgus paplašināšanai
Apspriežu telpa Nr. 106
Rīko: LTRK un Rīgas dome

13.00–16.00 Seminārs “Cukurs un saldinātāji dzērienos”
Konferenču zāle Nr. 1
Rīko: “Nordic Sugar”

17.00 Starptautiskā pavāru konkursa “Riga Open Culinary Cup 2010” apbalvošanas ceremonija

Halle Nr. 1, konkursu laukums

Halle Nr. 1, konkursu laukums
AS “Latvijas balzams” dzērienu prezentācijas, degustācijas un semināri par tādiem labi zināmiem dzērieniem kā “Rīgas Melnais balzams”, “Rīgas šampanietis” un “LB Vodka”

Piektdiena, 10. septembris


11.00–14.40 Konkurss “Latvijas 2010. gada pavārs”
Halle Nr. 1 , konkursu laukums
Jau sesto gadu spraigās un interesantās sacensībās tiks noskaidrots labākais pavārs Latvijā.
Rīko: biedrība “Pavāru klubs” un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1

11.00–14.30 Seminārs “Eksportspēja – konkurētspēja”

Konferenču zāle Nr. 1
Rīko: Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un EK “Europe Direct” Informācijas centrs Rīgā

11.00–16.00 Animācijas stenda prezentācijas, degustācijas, interaktīvas spēles
Halle Nr. 2, Inovāciju stends
Būs iespēja piedalīties atraktīvos konkursos un sacensībās, kā arī apgūt daudz ko jaunu. Varēs iepazīt Latvijas Tehnoloģiskā centra nominēto 2010. gada mārketinga inovāciju – “Rimi” kopgaldu, Lāzeraci un Svītrkodu –, izglītoties par e-vielām un ģenētiski modificētiem organismiem sadarbībā ar “Zemes draugiem” un portālu www.evielas.lv, kā arī izzināt veselīgā skābpiena produkta “Labdaris” noslēpumus. Mazajiem apmeklētājiem būs pieejama Latvijas Lauksaimniecības universitātes radošā darbnīca bērniem, kur varēs veidot figūriņas no augļiem un dārzeņiem.
Rīko: Latvijas Tehnoloģiskais centrs

Jaunākie raksti