Banga, Glorija

Jau septembrī Baltijas nozīmīgākā pārtikas izstāde  „Riga Food 2016”

No 7. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares pasākums – izstāde  „Riga Food 2016”, kuras piedāvājumā vērienīga ekspozīcija, meistaru un pārtikas produktu konkursi, aizraujoši šovi, izglītojošas meistarklases un degustācijas.

„Riga Food 2016” savus jaunākos produktus un pakalpojumus prezentēs vismaz 650 uzņēmumi no Grieķijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Turcijas, Ukrainas, Ungārijas, Uzbekistānas, Moldovas, Dominikānas Republikas u. c., kopumā no vairāk nekā 35 valstīm. Šogad izstādes apmeklētāji varēs paviesoties vismaz 14 valstu nacionālajos kopstendos.* Lielā Lietuvas un Itālijas uzņēmumu interese liecina, ka „Riga Food 2016” būs vēl nebijusi plaša šo valstu pārstāvniecība.

“Jau 21 gadu izstāde sevi pierāda gan kā uzticamu partneri pārtikas nozares uzņēmumiem ceļā pie saviem klientiem, gan kā drošu vietu lietišķu kontaktu veidošanai. Profesionāļi savu pasākumu rīkošanai izvēlas tieši izstādi „Riga Food”. Šī gada pasākumu programmā būs divi jaunumi – Baltijas valstu kulinārā mantojuma konkurss „Baltic Culinary Heritage 2016” un Latvijas Tējas čempionāts!” – lepojas izstādes “Riga Food” vadītājs Rolands Nežborts.

Gardākie produkti


Pārtikas ražotāji un meistari izstādē sacentīsies par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – kefīra, biezpiena, krējuma, sviesta, siera, 2015. / 2016. gada jaunā piena produkta un medus. Rezultāti tiks paziņoti uzreiz pēc izstādes atklāšanas. “Riga Food 2016” oficiālā atklāšanas ceremonija notiks 7. septembrī plkst. 11.00.

Pēc latviskās garšas uz Latvijas nacionālo kopstendu!

Latvijā ražotus saldumus, garšvielas, ievārījumus, sulas, gaļas izstrādājumus, sieru, kafiju, skābos kāpostus, sukādes, pastilas, musli un vēl daudzus citus kvalitatīvus un gardus pārtikas izstrādājumus varēs baudīt Latvijas nacionālajā kopstendā. Ķīpsalā savu produkciju prezentēs 24 Latvijas pārtikas uzņēmumi: “Aloja Starkelsen”,  „Dimdiņi”, „DONA”, „Rāmkalni Nordeco”, „Rēzeknes Gaļas kombināts”, „Lat Eko Food”, „Milda KM”,  “Milzu!”, „Mosenc”, „Tascen", „RKF Valežs”, „Jaunpils pienotava”, „Enhars", „Puratos”, „Kronis”, „Skrīveru saldumi”, „Kurzemes gaļsaimnieks”, „Vladas SP”, „Latvijas piens”, „Smiltenes piens”, „Tukuma piens”, „Latgales piens”, „Food Union” un kooperatīvā sabiedrība „Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība”.

Latvijas maize

Latviešu virtuve nav iedomājama bez kārtīgas rudzu rupjmaizes – nekur citur pasaulē tādu neatrast! Ar plašo un neaprakstāmi gardo Latvijas maizes ražotāju piedāvājumu varēs iepazīties, iegriežoties Latvijas Maiznieku biedrības kopstendā, kur darbosies astoņi uzņēmumi: „Lāči”,  „Vidzemes maiznīca”, „Roga Agro”, „Saldus maiznieks”, „Lielezers”,  maiznīca “Priekule”, „Dona” un  „Madam Brioš”.

Latvijas novadu kolorīts


Jau ceturto gadu izstādē „Riga Food” Latvijas novadu tradīcijas un nacionālos ēdienus izbaudīt piedāvās Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales mājražotāji, sīkražotāji, mazie un vidējie uzņēmumi, kas būs apkopoti Latvijas reģionu kopstendos. Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs interesentus aicinās paviesoties lauku sētā un uzzināt – kā top maize, savukārt “Lauku ceļotājs” – iepazīt Latvijas kulināro mantojumu un Baltijas jūras reģiona kulināro ceļu. Savukārt Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs gatavo daudzpusīgu pasākumu programmu gan pārtikas industrijas profesionāļiem, gan ikvienam gardēdim.

Inovācijas

Kā jau ierasts, izstādē varēs iepazīties ar sasniegumiem pārtikas nozarē. Apmeklējot Inovāciju stendu, varēs apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē, savukārt uzņēmēji un nozares profesionāļi 9. septembrī ir aicināti piedalīties starptautiskajā brokerpasākumā – kontaktbiržā.

Jaunums – Latvijas Tējas čempionāts!

Pirmo reizi izstādē “Riga Food” notiks Latvijas Tējas čempionāts, kura mērķis ir veidot un saglabāt augstu tējas patērēšanas kultūru un veicināt pieredzes apmaiņu profesionāļu vidū. 9. septembrī plkst. 11.00–17.00 čempionāta dalībnieki demonstrēs savas prasmes tējas gatavošanas meistarībā, 10. septembrī plkst. 11.00–17.00 – tējas kompozīcijas un degustācijas mākslā.

Čempionāta otrajā dienā – 10. septembrī – izstādes apmeklētājus pārsteigs pašmāju tējas zinātāja, kas šovasar uzvaras laurus plūca starptautiskajā konkursā „Tea Masters Cup International 2016” Dienvidkorejā nominācijā „Tējas degustācijas māksla”, – Kunti Horsta no Rīgas tējnīcas „Materia tējas un sarunas”. Turklāt čempionātā uzstāsies arī vairāki ārvalstu tējas meistari.

Noteiks izcilākos Baltijas pavārus!


Pirmo reizi izstādē „Riga Food 2016” 9. septembrī norisināsies Baltijas valstu kulinārā mantojuma konkurss „Baltic Culinary Heritage 2016”. „Sen lolotais sapnis – noorganizēt pašiem savu Baltijas valstu kulinārijas konkursu – beidzot ir piepildījies! Jau šī gada rudenī Rīgā pirmo reizi pulcēsies pavāru komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, lai aktualizētu Baltijas valstu kulinārā mantojuma daudzveidību un sacenstos par laureāta godu jaunajā konkursā „Baltic Culinary Heritage 2016”,” stāsta Pavāru kluba prezidente Svetlana Riškova.

7. septembrī Ķīpsalā pulcēsies arī jaunie pavāri, lai, liekot lietā savu talantu, zināšanas un prasmes, cīnītos par titulu „Latvijas pavārzellis 2016”. Savukārt, lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, 8. septembrī notiks konkurss „Latvijas Gada pavārs 2016”.

Labākie bārmeņi un kafijas meistari

Vēl bez visa iepriekš minētā Ķīpsalā varēs vērot arī aizraujošus bārmeņu un kafijas meistaru šovus, jo izstādē „Riga Food 2016” norisināsies bārmeņu sacensības kokteiļu jaukšanā „Wenneker Latvia Cup 2016”, Rīgas Melnā balzama kokteiļu konkurss “Riga Black Balsam Global Challenge” un atklātās baristu sacensības  “Latte–Art 2016”.

Gastronomiskais ievadpasākums

Jau piekto reizi izstādi „Riga Food” atklās Gastronomijas festivāls, kas no 31. augusta līdz 11. septembrim gardēžus visā Latvijā iepriecinās ar vēl nebijušām ēdienkartēm, speciāliem piedāvājumiem un patīkamām atlaidēm. Vairāk: www.gastrofest.lv

Jaunākie raksti