35. ikgadējā pavāru konferencē Amerikā, žūrijas un kolēģu priekšā tika servēti 215 dažādi smalki ēdieni. Sanāksmē piedalījās 1800 pavāri no dažādām pasaules valstīm, ar mērķi izsecināt šī gada aktuālākos ēdienus augstākā līmeņa pavārmākslā.
Aktuālās tendences, galvenokārt, varētu raksturot ar ēdienu lokalitāti un augstu to uzturvērtību. Topā ir mini – deserti, salātu uzkodas, amuse bouche saldsāļās uzkodas, kulinārie kokteiļi un... arī alus!
TOP 15 sarakstā vietu atraduši arī vienkārši ēdieni un nemainīgas vērtības.
2010.gada ēdienkartes TOP 15 tendences:
• Vietējās saimniecībās audzēti dārzeņi, gaļa un zivis
• Ēdieni ar ilgu uzglabāšanas laiku, organiska pārtika
• Miniatūras sāļās uzkodas/deserti
• Vietējā ražojuma alus
• Augstas uzturvērtības uzkodas bērniem - no dārzeņiem un augļiem
• Pus porcijas par zemāku cenu
• Produkti bez glutēna/pārtika bez alergēniem
• Žāvēti jūras produkti
• Eksotiski augļi un ogas ( acai ogas, mango, sarkanie apelsīni, goji ogas, portulaks)
• Kulinārie kokteiļi (ar garšaugiem un citām svaigām sastāvdaļām)
• Viegli destilēti liķieri (kā mājas apstākļos pagatavoti…)
• Vienkārši un klasiski pamatēdieni - veselīgākās notīs
• Reģionāli etniska virtuve
• Netradicionālas zivis (branzino, arktiskais čars, baramundi)
• Jaunas gaļas receptes (Denveras steiks, “Petite tender” jeb pleca medaljoni maigās garšvielās, “Dzelzs steiks” no cūkgaļas) Šogad cieņā arī jēra ēdieni.
Bon appétit!