Grilējot jābūt pacietīgam – paies vismaz 20 minūtes, līdz iekurinātās ogles būs pietiekami karstas grilēšanai. Savukārt, lai gaļa nepieliptu pie grila restēm, tām jābūt tīrām un pietiekami sakarsušām. Labāk izvēlieties lielus gaļas gabalus un liekos taukus nogriezt tikai pēc grilēšanas. Sāli vajadzētu kaisīt, kad gaļa jau ir gatava, jo tā mēdz sausināt gaļu. Uz kādu laiku aizverot grila vāku, gaļa iegūs patīkamu dūmu garšu.
Tas, cik labi izceptai jābūt gaļai, atkarīgs no katra personiskās gaumes, bet Santa Maria BBQ skolas grilēšanas ceļvedī par dažādu gaļas un zivju veidu gatavošanas ilgumu un ieteicamo iekšējo temperatūru ieteikts sekojošs grilēšanas ilgums un laiks;
Vesela liellopa fileja
30–50 minūtes, 52–55°C vidēji izcepta
Jostasvietas gabala steiks, antrekots
2–3 minūtes no katras puses, 50–55°C vidēji izcepts
Vesela cūkgaļas fileja
30 minūtes, 65–70°C
Hamburgeri
2 minūtes no katras puses, 60–65°C
Jēra gaļas karbonādes
2–3 minūtes no katras puses, 60–65°C
Cūkas muguras gabals, cūkgaļas karbonāde
3–4 minūtes no katras puses, 80°C
Vistas fileja
10–12 minūtes, 72°C, dzidra sula
Vistas gaļa ar kaulu
15-20 minūtes, 82°C, dzidra sula
Vesela vista
aptuveni stunda, 82°C, dzidra sula
Lasis
3–4 minūtes no katras puses, 48–52°C
Vesels lasis ar ādu apakšpusē
12 minūtes, 48–52°C
Mencas fileja
4–6 minūtes no katras puses, 48–52°C
Iepriekš novārītas vēžu pusītes
2–3 minūtes no katras puses
4 porcijas
Laiks: 120 minūtes
Cālis uz alus skārdenes ir uz grila pagatavota vesela vista, kas uzsēdināta uz atvērtas alus skārdenes. Vista ir gan sulīga, gan garšīga. Pasniedziet ar svaigiem salātiem un BBQ mērci!
1 pac. Santa Maria BBQ Rub Beer Can Chicken
1 gab. svaiga vesela vista
1 bundža 33 cl alus
1. Ierīvējiet vistu ar garšvielu maisījumu. Marinējiet aptuveni 30 minūtes.
2. Uzmauciet vistu uz 0,33 l alus skārdenes un novietojiet grila vidū, līdzās oglēm (netiešais karstums). Aizveriet grila vāku.
3. Gatavojiet vistu aptuveni 1,5 stundas līdz šķiņķa iekšējā temperatūra ir 82 °C.