Par grila ballītes galveno varoni tika izvēlēts burgers, ko dažādās tā variācijās uz vietas pagatavoja pasākuma vēstneši – ēdienu stiliste un dažādu oriģinālu recepšu autore Linda Vilmansone-Virbule un pavārmākslas blogeris Kaspars Virsnītis jeb My Food Blogger. Pasākuma vadītāja lomā iejutās allaž pozitīvais Mārtiņš Kapzems, savukārt par enerģiski uzlādējošu muzikālo pavadījumu rūpējās DJ Plastic.
Vasarīgā pasākuma ievaddaļā viesi varēja iepazīties ar sešām oriģinālām gaļas un veģetāro burgeru receptēm, ko uz vietas pagatavoja un prezentēja Hellmann’s grila sezonas vēstneši Linda un Kaspars, daloties arī dažādos vērtīgos kulinārijas mākslas un grilēšanas padomos. Uzreiz pēc tam arī visi klātesošie tika cienāti ar gardiem un svaigi pagatavotiem burgeriem, kas tapa, iedvesmojoties no vēstnešu radītajām receptēm un kombinējot daudzveidīgās Hellmann’s grila mērces ar kraukšķīgajām Fazer Street Food maizītēm un augstvērtīgo zīmola NOO Cepeškungs vistas un liellopa gaļu. Tāpat visi gardēži vakara gaitā varēja izmēģināt savus spēkus meža jeb ugunskura hotdoga pagatavošanā pēc unikālas Lindas Vilmansones-Virbules receptes, paralēli baudot atspirdzinošo Mežpils alu un atvēsinošos Super Viva saldējumus.
Grila ballītes kulminācijā Mārtiņš Kapzems aicināja viesus piedalīties arī īpašajā Hellmann’s burgeru izaicinājumā, kur, apvienojot spēkus komandās, tiem bija ne tikai jāspēj pareizā secībā salikt Kaspara Virsnīša iepriekš prezentētais mega burgers, bet arī jāspēj atpazīt daudzveidīgās Hellmann’s BBQ mērču garšas, kā arī 3 minūšu laikā jāpagūst notiesāt Lindas un Kaspara pagatavotos gaļas, sēņu un laša burgerus. Veiklākie un azartiskākie sacensību dalībnieki savā īpašumā ieguva arī patīkamas un gardas grila sezonas produktu balvas no Hellmann’s un NOO Cepeškunga. Un, lai jautrība pavadītu klātesošos gardēžu arī turpmākā vakara gaitā, viesi tika aicināti nodoties arī citām izklaides aktivitātēm, pozējot pie īpašās Hellmann’s fotosienas, spēlējot galda futbolu, griežot laimes ratu un nesteidzīgi baudot vakara vasarīgo noskaņu.